Szpari

2021.07.28. 08:00

Ők a Szpari új játékosai – Prímás és kontrás is van a keretben

Sándor István szerint immáron minden típusú játékosa van a Spartacusnak.

MK

A Szpari új játékosai bemutatkoztak a szurkolóknak

Fotó: Pusztai Sándor

Hazai pályán is idegenben. Ez volt az első napirendi pontja az NB II.-es szezonrajt előtt álló Nyíregyháza Spartacus kedd délutáni, hagyományos idényindító szurkolói ankétjának. Mint ismert, a Szpari központja az új városi stadion megépültéig a felújított Volán-pálya, ám hazai mérkőzéseit Balmazújvárosban játssza majd. Dankó Gergő klubigazgató elmondta, csütörtökön megkezdődik az elővételes jegyek árusítása, Szabolcs megyeieknek 500 forint a meccsbelépő, a bérlethez féláron, 8500 forintért lehet hozzájutni. A klub buszt is biztosít elsősorban azoknak a szurkolóknak, akik másképp nem tudják megoldani az utazást a mérkőzésekre. Az utazás regisztrációhoz kötött.

Saját városa csapatát segíti

Bemutatkozott Róka Géza társügyvezető. Az elmúlt években Debrecenben dolgozó szakember szeretné az eddig megszerzett tudását és tapasztalatát a saját városa csapatának szolgálatába állítani. Leszögezte, a cél, hogy minél előbb újra stabil NB I.-es csapata legyen Nyíregyházának, ehhez olyan bázis épül, ami páratlan lesz az országban.

A szintén nyáron érkezett Szergej Pacaj vezetőedző röviden értékelte a felkészülést. Mint mondja, a csapat elvégezte a munkát, sikeres edzőtáboron van túl, és készen áll a bajnokságra.

A tréner után Sándor István szakmai tanácsadó vette át a szót, s elmondta, vállalja a felelősséget azért, mert nem sikerült elérni az előző idényben kitűzött célt – a vágyott első hatból kicsúszott a Szpari, és hetedik helyen végzett. Ezután a szakmai stáb és a játékoskeret összetételéről beszélt.

Hamed hosszabbított

– Nyíregyházi kötődésű edzőkkel terveztünk, az első számú jelölt Szatke Zoltán, de ő jelezte, segítőként szeretne a klubnál dolgozni – fogalmazott Sándor István. – Szergej Pacaj meg tudja oldani a feladatot, mellette az egyik segítő lesz Csernijenko Ruszlan. Az ő csatlakozásával immáron védő (Szatke), középpályás (Pacaj) és csatár (Csernijenko) is van a szakmai stábban. Amikor valaki a csapatról kérdez, azt mondom, alakulunk, és nem rossz irányba. Szeretem a cigányzenét, szerintem hasonlóan kell alakulni egy csapatnak is, azaz legyen kontrás, prímás, brácsás, cimbalmos. Most már minden típusú játékos van a keretben.

A vezetőség bemutatta az új játékosokat, és további hírt is közölt a szurkolókkal. A tavaly nyáron érkezett Yasin Hamed és a klub megállapodott a szerződéshosszabbításról, így a szudáni válogatott játékos 2024-ig a Szpari futballistája marad.

A nyíregyháziak vasárnap Balmazújvárosban kezdik meg a szezont a Dorog ellen.


Új játékosok

Csörgő Raul (Füzesgyarmat), Erdei Martin, Sztankó Dávid, Szűcs Dávid, Pataki Bence (mindannyian Bozsik Akadémia – profi szerződést kaptak), Fejér Béla (romániai, Sepsi OSK – Románia, kölcsön után végleg), Hleba Tamás (Szentlőrinc), Menczeles Iván (ESMTK), Nemes Milán (Eger), Novák Csanád (Szolnok), Pócsik Botond (FTC II), Sigér Ákos (DEAC), Vass Patrik (ZTE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában