úszás

2021.07.05. 10:09

Öt egyéni csúcs Szegeden

Nagy Bence remekelt a rangos uszodaavató versenyen.

KM

Nagy Bence (j) és edzője, Thuróczy Róbert

Fotó: egyesület

Az ibrányi székhelyű Magnetic Úszó SE ugyan 2019 őszén megalakult, versenyzőinek azóta a koronavírus-járvány miatt nem sok lehetőségük volt megméretni magukat.

Az egyesület két nyíregyházi úszó mellett a rétközi térség versenyzőit öleli fel, az úszásoktatásért Seres Zsigmond felelős, edzőként Thuróczy Róbert és Buskó Csenge foglalkozik a gyerekekkel.

Jó jel az ob előtt

Hosszú versenymentes időszak után június végén rangos, uszodaavató versenyt rendeztek Szegeden (X. Naturtex Kupa), melyen több egyesület és fiatal úszói képviselték megyénket, köztük a Magnetic Úszó SE versenyzője, Nagy Bence, aki az országos bajnokság előtt egy hónappal felmérő jelleggel utazott a helyszínre.

A 2007-es születésű fiatalember két nap alatt öt alkalommal állt rajtkőre, minden versenyszámban egyéni csúcsot úszva, így korosztályának egyik legeredményesebb, megyénk legjobb eredményét produkálva: 200 m pillangón és 400 m gyorson aranyérmet, 800 m gyorson és 100 m pillangón ezüst-, illetve 400 m vegyesen bronzérmet szerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában