Atlétika

2021.07.07. 07:22

Remek eredmények a Gyulai-memorialon

Sorra dőltek a versenycsúcsok kedden Székesfehérváron a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon – jelent meg a szövetség honlapján.

km

Elaine Thompson

Forrás: nso

Fotó: Török Attila

A női 100 méter óriási versenycsúcsot hozott, a kétszeres olimpiai bajnok Elaine Thompson 10,71-es idővel nyerte és az idei Memorial legjobb eredményének járó Dr. Spiriev Bojidar trófeát is ő vihette haza.

Elaine Thompson
Fotó: nso

A férfiak legrövidebb számában Akani Simbine is megdöntötte a versenycsúcsot, egészen elképesztő, 9,84-es idővel ért célba. Korábban Magyarország területén senki nem futott még ilyen gyorsan.

A Nyíregyházi Sportcentrum két versenyzője is meghívást kapott a rangos találkozóra. Férfi magasugrásban Bakosi Péter remek teljesítménnyel rukkolt ki, hiszen egyéni csúcsától mindössze 2 centivel elmaradva 224 centis idei legjobbjával végzett a kilencedik helyen. A győzelmet a fehérorosz Maksim Nedasekau szerezte meg 237 centivel. Férfi diszkoszvetésben Szikszai Róbert 60,53-ös eredménnyel a tizedik lett, a győzelmet a svéd Daniel Stahl szerezte meg 67,71-es legjobbjával.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában