Röplabda

2021.07.14. 18:55

Remekül tárogatóztunk, ám végül csak a török síp vitte a prímet

Leányaink megsüvegelendő módon nagyot küzdöttek, ám az esélyesebb ellenfél nyert.

Fotó: Dodó Ferenc

Mostantól már nem babra megy a játék. Három körön vannak túl az U16-os női röplabda Európa-bajnokság mezőnyének tagjai. Kedden szünnap volt, szerdán pedig mindenki az utolsó előtti csoportmeccsét játszotta. A nyíregyházi hatosban a három vereség után ismét kikaptak a belgák, az egyre magabiztosabban játszó lengyelek nem sok esély adtak és biztosan húzták be a meccset, ráadásul szett vesztés nélkül. A találkozó után a figyelmes rendezők egy lengyel számot játszottak, amire a játékosok, a szakvezetők és a szurkolók vidáman énekeltek és táncoltak.

Mivel hamar, hatvanhét perc alatt véget ért az első meccs, a második résztvevői rendesen be tudtak melegíteni. A mieink és a törökök egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel várták a mérkőzést, aminek nagy volt a tétje mindkét csapat és persze még a lengyelek számára is.

A találkozó előtt a játékvezetők ellenőrizték a háló magasságát, amelynek 224 centinek kell lennie. Annyi is volt. Aztán elkezdődött. Hamar kiderült, hogy a törökök valóban más kávéházba járnak. Megléptek 5:1-ra, amikor első idejét kikérte Kőnig Gábor szövetségi edzőnk. Aztán 4:10-nél a másodikat is. Igyekeztek a mieink, azzal semmi gond nem volt, ám a törökök hatékonyabbak volt, hátsó soros támadásokból is rendre szereztek pontokat. A hajrára feladót cseréltünk ám ez sem segített mert az első szettlabdát ugyan hosszúra szerválták a törökök, ám utána eredményesek voltak egy centertámadásnál.

A második szettet jobban indították a törökök, majd többet hibáztak, így 5:5 után átvettük a vezetést. Izgalmas szakasza jött a meccsnek és a lekes publikum nagy örömére 11: 9-es vezetésünknél időt kértek a törökök. Lendületbe maradtak lányaink, sajnos 15:15 után ismét fordult a kocka. Két török pont után Kőnig Gábor időt kért, bejött a taktika, mert szereztünk is három pontot. Majd 18:18 után még egyet. Utána viszont már az ellenfél volt pontosabb és ismét a második játsmalabdát értékesítette.

A harmadik felvonás is első fele is szoros küzdelmet hozott, a mieink nehezen adták a bőrüket és minden labdáért keményen megküzdöttek. A hajrára öt pontos előnnyel (20:15) fordultak a törökök, ám a hálóba nyitottak, után egy rossz nyitásfogadás után Jámbor Cecilia élt a ziccer adta lehetőséggel. Sajnos utána egy hálóérintéssel és egy rossz nyitásfogadással, majd egy alkaros outtal három pontot ajándékoztunk ellenfelünknek. Aztán az első meccslabdát hárítottuk, a másodikat már nem sikerült, így nyertek a törökök. A mieinket csak dicséret illeti, mert mindent megtettek, de az most csak ennyire volt elegendő.

Lapzárta után ért véget az eddig veretlen oroszok és a nyeretlen csehek találkozója. nagy valószínűséggel orosz sikerrel, és a mieink velük játszanak majd csütörtökön.

Szerdai eredmények

Belgium-Lengyelország 0:3 (-15, -15, -18)

Magyarország-Törökország 0:3 (-17, -21, -18

Csehország-Oroszország

Csütörtöki program

Törökország-Belgium 15

Oroszország-Magyarország 17.30

Lengyelország-Csehország 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában