Röplabda

2021.07.15. 20:02

Sajnos érvényesült a papírforma

A csoportgyőztes oroszok ellen nem nyertek szettet a negyedik helyen záró lányaink.

Fotó:

Az utolsó kört játszották a csoportokban a z U 16-os leány röplabda Európa-bajnokság résztvevői. A nyíregyházi hatosban az első csütörtöki meccsen nem született meglepetés, a sokkal esélyesebb törökök biztosan nyertek a belgák ellen, és csoportmásodikként elődöntősök. Utána következett a mieink meccse, mégpedig a bombaerős oroszok ellen. A csoportgyőztes oroszok a korábbi négy meccsen mindössze két szettet veszítettek. A mieink a törökök ellen nagyon akartak, de nem sikerült meglepetést szerezniük.

Az első szettből nem sok ment el, amikor az oroszok 8:2-es vezetésénél kényszerszünetet rendelt el a mérkőzésvezető, mert a a játéktér egy részére csepegett a víz. A szervezők szorgosan itatták fel a vizet, közben a két csapat tagjai Shakira vb-indulójára táncoltak. Leginkább a mieink, akik erre a zenére is melegítettek a meccs előtt. Aztán néhány perc után folytatódott a mérkőzés

a váratlan közjáték legkevésbé az oroszokat zavarta meg, akik magabiztosan gyűjtögették a pontjaikat és nyerték a nyitójátszmát. A folytatásra elállt a csepegés, viszont az oroszok lendülete nem akart megszakadni. Viszont a lányaink nagyobb erőbedobásra késztették ellenfelüket, sőt 10:10-nél utol is érték az oroszokat, és átvették a vezetést, igaz egy labdamenetig. A hajrában a 15-ös Polina Kovaleva tartott ászbemutatót, szereztünk még zsinórban három pont, aztán az oroszok a második szettlabdát értékesítettek.

A harmadik játszmában is becsülettel küzdöttek a mieink de érvényesült a papírforma, szettvesztés nélkül nyertek az oroszok.

A csoport harmadik helyén záró lengyelek és a csehek meccse lapzárta után ért véget. Mi a negyedik helyen végeztünk.

Pénteken ismét szünnap lesz, majd a csapatok fele költözik. A helyosztókat ( 5-8. hely) a szlovákiai Homonnán rendezik, Nyíregyházáén szombaton jön a két elődöntő, vasárnap pedig a bronzmeccs, majd a finálé.

Csütörtöki eredmények

Törökország-Belgium 3:0 (14, 24, 16)

Oroszország-Magyarország 3:0 (12, 17, 12)

Continental Aréna, 150 néző. Magyarország: Jámbor 3, Kállai 4, Erőss 1, Botyánszki 5, Nagy S. 4, Vértes. Csere: Nánási, Bencze (liberók), Tuska 4, Tóth S. 2, Fekete 2, Báder 8. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Lengyelország-Csehország később

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában