tenisz

2021.07.02. 18:50

Schwartzman skalpját is megszerezte Marci

Fucsovics

Fotó: AFP

A tervezettnél ismét később kezdődött Fucsovics Márton (48. a világranglistán) újabb wimbledoni fellépése. A párosbeli siker után ismét egyesben, mégpedig a legjobb tizenhat közé jutásért mérkőzött. Ellenfele az az argentin Diego Sebastian Schwartzman (11.) volt, aki két éve Párizsban nagy küzdelemben győzte le Marcit.

Jól indult a pénteki találkozó, hiszen Fucsovics biztosan nyerte az első szervajátékét. Sok volt a hosszú labdamenet, szerencsére Marci jó összpontosított. A szett egyetlen brékjét ő hozta 3:2-es vezetésénél ez az előny pedig kitartott a 37 perces első etap végéig, amit 6:3-tra nyet.

Párját ritkító módon folytatódott a mérkőzés, mert a második szett első öt játékát mindig a fogadó nyertes. Ez persze azt is jelentette, hogy az első szervák hatékonyságában nem jeleskedtek a felek. Szerencsére a brékbuliból ebből Marci jött ki jobban, ráadásul 5:3 után negyedszer is elcsente az argentint szervajátékát és a harmadik játszmalabdát értékesítve negyven perc után ismét 6:3-ra nyerte a játékrészt. Az utolsó pontnál Fortuna is rámosolygott a magyar teniszezőre, mert a nyesése után a labda a hálóról pattant ellenfele térfelére.

A harmadik felvonást lávgémmel indította Marci, a szervákra mindketten jobban koncentráltak így hozták az adogatójátékaikat. Például 3:3 után a babonás hetediket Fucsovics. Aztán jött a várva várt brék, ezzel Marci a győzelemért szerválhatott. Igen ám, de a Schwartzman nem véletlenül volt a verseny kilencedik kiemeltje. Összekapta magát, brékelt és visszaadta az első játékbeli lávgémet. Izgalmas labdamenetek után Marci ismét a győzelemért szerválhatott, ezúttal is sikertelenül, így 6:6 után jöhetett a rövidítés.

Az izgalmas ráadásban Marci csak az első szerva után vezetett, sajnos 6-6 után az ő tenyeres nem volt jó, azt követően az argentiné igen, így 69 perces szettben szépített a dél-amerikai.

Jó volt látni, hogy Marcit nem fogta meg az elveszített szett, azonnal brékkel kezdte a negyedik játékrész, majd jött két lávgém ide, egy pedig oda. Aztán 3:3 után gyors brékváltás jött, a másodikat úgy nyerte marci, hogy az argentin három bréklabdát kivédett. A negyediket már nem tudta, így ismét a meccsben maradásért szerválhatott, mégpedig sikerrel. És jött Marci, jól szervált, bár ellenfelének volt két bréklabdája ezeket kivédte a magyar teniszező és az első meccslabdát értékesítve 6:4-re nyerte az 55 perces negyedik szettet és ezzel a meccset is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában