Kézilabda

2021.07.19. 08:23

Strandkéziseink lemaradtak a dobogóról

A kulcsmomentumokban elpártolt a szerencse a női strandkézilabda-válogatott mellől.

BB

Forrás: kisvardaikezi.hu

Vasárnap a hely­osztókkal véget értek a várnai strandkézilabda-Európa-bajnokság küzdelmei. Bakó Botond szövetségi edző csapatában helyet kapott a Kisvárda Master Good SE kapusa, Mátéfi Dalma, a Vitka SE játékosa, Friebesz Fanni, valamint a nyíregyházi Vajda Luca, a kapitány munkáját pedig a szabolcsiak technikai vezetője, Csendes-Major Flóra segítette.

Nagy reményekkel utaztak

A mieink az előző két világversenyen egyaránt döntőt játszottak, így nagy reményekkel utaztak el a bolgár fővárosba.

Mátéfi Dalmáék az első találkozójukon kikaptak Norvégiától, majd legyőzték Olaszországot. Utolsó csoportmérkőzésükön a horvátok bizonyultak jobbnak náluk, így harmadik helyen jutottak tovább a legjobb tizenkettő közé. Ott ugyan kikaptak a dánoktól, de legyőzték Spanyolországot és Törökországot, ezzel a legjobb nyolc között folytathatták. A negyeddöntőben nem bírtak a németekkel, aztán a portugáloktól is kikaptak, vasárnap­ aztán legyőzték a lengyeleket és a hetedik helyen fejezték be a tornát.

- Magunk közt azt beszéltük, hogy álmodjunk egy nagyot, és próbáljunk ismét odaérni a döntőbe. Azt gondolom, az eddigi eredményeink fel is jogosítottak bennünket erre. Ez egy sportolónál szinte természetes, hogy mindig többre vágyik, egyre magasabbra teszi a lécet maga előtt – kezdte a torna értékelését Bakó Botond, szövetségi edző.

– Álmainktól, habár a helyezésünk nem azt mutatja, nem is jártunk messze, hiszen a legjobb négy közé jutott csapatok közül a spanyolokat megvertük, a németek és a dánok ellen csak szétlövésben kaptunk ki. Sajnos ezek a szétlövések ezúttal nem a mi javunkra dőltek el. A szombati, németek elleni vereség nagyon benne maradt a csapatban, és ez meg is pecsételte a portugálok elleni meccsünket. A hetedik helynél előrébb vártam magunkat, de erős alakulatoktól kaptunk ki, és ezeken a meccseken is apróságok döntöttek.

Nem indulhatnak a vb-n

A norvégok kivételével mindenkit szétlövésre tudtunk kényszeríteni, ami azt mutatja, hogy mezőnyben jól dolgoztak a lányok, azonban az előző világversenyekkel ellentétben ezúttal a kulcsmomentumokban nem a mi oldalunkra állt a szerencse – zárta Bakó Botond, akinek véleménye szerint aktuális helyezésük ellenére a női szak­ág továbbra is Európa elitjébe tartozik.

- Nagyon szomorúak vagyunk, sokkal jobb eredményre számítottunk, sajnos a szétlövések ezúttal nem a mi javunkra dőltek el. Legnagyobb probléma ezzel a hetedik hellyel az, hogy nem tudtuk kvalifikálni magunkat a jövő évi világbajnokságra – adott hangot csalódásának Vajda Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában