futsal

2021.07.24. 09:45

Új kerettel, ugyanazért a célért

A nyírgyulaji futsalosoknak is más szabály szerint kell csapatot építeniük.

MK

A következő szezonban nem játszik annyi légiós a Nyírgyulajban, mint korábban

Fotó: Nyírgyulaj KSE

Ijesztő alapszakasz, majd szenzációs rájátszás és emlékezetes kupamenetelés. Így lehet összefoglalni a Nyírgyulaj KSE előző idényét. A Nyírbátorban játszó együttes utolsó helyen fejezte be a bajnokság első szakaszát, majd már a két brazil légiósával kiegészülve hamar bebiztosította bennmaradását az NB I.-ben, valamint kvalifikált a Magyar Kupa négyes döntőjére.

Három fiatal, három rutinos

A két említett dél-amerikai játékos biztosan nem segíti a Gyulajt az augusztus közepén induló következő idényben (Matheus a Ferencvárosban, Luiggi a Haladásban folytatja), és más is távozott a gárdától, de vannak érkezők is. Összefoglalva: az egyesület a tavalyihoz hasonlóan megint új kerettel igyekszik megfelelni a kihívásoknak.

– A versenykiírás megváltozott, ennek van pozitív és negatív vonzata is – mondta el lapunknak Lovas Norbert, a Nyírgyulaj vezetőedzője. – Számunkra negatív, hogy csak két külföldi játékosa lehet a csapatoknak, a klub csak akkor kapja meg a maximális támogatást. Maga a támogatás viszont pozitív, hiszen eddig nem volt ilyen mértékű MLSZ-szponzoráció, aminek mindenki örül.

Megint új csapatot kell építenem, sajnos akadtak távozók a régiek közül is, viszont érkezett hozzánk hat játékos.

– Közöttük három fiatal, huszonkét év alatti játékos van, akik alacsonyabb osztályban belekóstoltak már a futsalba. Próbajátékon vettek részt nálunk, az edzéseken meggyőző teljesítményt nyújtottak. Szeretnénk őket a következő két-három évben beépíteni, cél, hogy felvegyék az NB I.-es ritmust, mert egyébként egyénileg mindannyian nagyon ügyesek. Érkezett továbbá három futsaljátékos Székelyföldről, velük szeretnénk megerősíteni a csapat gerincét.

Nehéz sorsolás

– Július első hetében kezdtük a közös munkát, előtte egyhetes futóprogramot teljesítettek a fiúk – részletezte a tréner a felkészülési időszakot.

– Az első héten tíz edzés szerepelt a programban, utána átálltunk heti nyolc edzésre, benne erőnléti edzések és futóedzések tömkelegével. Immáron második hete bent vagyunk teremben. Az első felkészülési meccsünk 30-án lesz Berettyóújfaluban, és játszunk majd a Temesvárral is Romániában, az azt követő héten már kezdődik a bajnokság. A sorsolásunk nem is lehetne ettől nehezebb, hiszen az első mérkőzésünk idegenben lesz, Berettyóújfaluban, utána jön hozzánk a Magyar Kupa-győztes Veszprém, majd a bajnokcsapathoz látogatunk Szombathelyre. A célunk az, hogy megint benn tartsuk a csapatot az NB I.-ben. Ez nehéz lesz, de valamelyest könnyebbség, hogy nincs automatikus kieső, a kilencedik és a tizedik helyezett osztályozót játszik az NB II. második helyezettjével.

MK


Futsal NB II.

Lejárt a nevezési határidő, így már megállapítható, hogy lesz változás a férfi futsal NB II. mezőnyében. Megyénket az előző idényhez hasonlóan három csapat képviseli a bajnokságban. Továbbra is ott van a másodosztályban a Csenger Futsal és a Nyírbátori SC, a Nyírség kiesett, de feljutott a Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában