Labdarúgás

2021.07.20. 08:13

Új nevet véstek a vándorkupára

A csapatok színvonalas mérkőzéseket vívtak a sóstói homokon.

BB

Forrás: Sportcentrum

Az időjárás kegyes volt a IX. Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztivál résztvevőihez, a játékosokat igazi strandidő, nagy meleg és szikrázó napsütés várta az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén múlt csütörtök és vasárnap között. Így az összesereglett csapatok zavartalanul küzdhettek meg a Fatum Property Kupáért. A megméretésre 5 megyéből jöttek csapatok, megyénkből 14 településről érkezett nevezés. A versenyt a hölgyek kezdték meg és igen színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással.

Locsolták a homokot

– A Nyírség NSC és a Kisvárda mellett az Újfehértó színes játékával kellemes színfoltja volt a nők küzdelmének. Nagyon sokan szurkoltak a hölgyeknek, voltak olyanok is, akik a látványtól kedvet kaptak és jelezték, hogy jövőre szeretnének indulni. Természetesen erre nyitottak vagyunk, kíváncsi vagyok, hogy kitart-e a lelkesedésük a következő nevezésig – fogalmazott Dajka László főszervező, majd rátért a férfiak küzdelmeire.

– Az eddigi legszínvonalasabb tornán vagyunk túl, rengeteg olyan csapat érkezett, akik rendszeresen visszajárnak hozzánk és évek óta egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Voltak azonban újoncok, akiknek el kellett magyaráznunk a szabályokat, de pillanatok alatt megértették és kitűnően alkalmazták a pályán. Szikrázó csatákat láthattak a nézők, egyetlen piros lapot osztottak ki a bírók felesleges beszédért, szerencsére a komoly sérülés is elkerült bennünket. A rekkenő hőségben, főleg az utolsó napon, sokszor szakítottuk meg a játékot, hogy a rövid technikai szünetben fellocsoljuk a felforrósodó homokot. Igazi közönségsiker volt, nemritkán 500-600 ember állta körbe a pályát és szurkolt kedvenceinek – értékelt a főszervező.

Rutinos csapatok a döntőben

Dajka László azt is elmondta, hogy a végjátékban két olyan csapat küzdött meg egymással, akik közül legalább az egyik évek óta bejutott a legjobb négy közé. A döntőt végül két látványos góllal a Balla Bau Sro Cigánd SE nyerte, mivel először végeztek az élen, így az ő nevüket vésték fel a vándorserlegre.

Az eredményhirdetésen a kupákat és az okleveleket Kaibás Mariann, a Nyíregyházi Sportcentrum gazdasági igazgatója adta át.


Végeredmény, díjak

Végeredmény

Női: 1. Nyírség NSC.Férfi: 1. Balla Bau Sro Cigánd SE, 2. Brazil SC3. Het-Band Közép Út Kft., 4. John Bull Pub.

Különdíjasok

Legjobb kapus: Jakucska Csaba (Brazil SC).Legjobb mezőnyjátékos: Balázsi Péter (Het-Band Közép Út Kft.).Gólkirály: Ábel Péter (Balla Bau Sro Cigánd SE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában