Labdarúgás

2021.07.13. 13:34

Visszatér Sóstóra a strandfoci

A szervezők külön díjazzák a a torna legjobb kapusát és mezőnyjátékosát, valamint a gólkirályt.

Forrás: sportcentrum

. A strandfoci szerelmesei idén nyáron sem maradnak program nélkül, a hagyományokat folytatva, július 15-e és 18-a között immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén a Nyíregyházi Sportcentrum Országos Pénzdíjas Strandfoci Fesztiválját a Fatum Property Kupáért. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a fürdő területén.

Az eseményen Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az idei lenne a 10. alkalom, azonban a tavalyi a járványhelyzet miatt elmaradt. Majd megköszönte a Fatum Propertynek, hogy évek óta nagyvonalúan támogatja a rendezvényt.

- Tíz éve hat csapattal kezdtük el ezt a tornát, az évek során azonban az ország legnagyobb strandfoci fesztiváljává nőtte ki magát – tekintett vissza Dajka László főszervező. – Köszönjük a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt- nek, hogy mellénk állt és méltó környezetet biztosít a torna számára. Az itt felépített pálya alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is, arról már ne is beszéljünk, hogy az ország egyik legszebb strandja fogadja a résztvevőket – méltatta a körülményeket a főszervező. – Igaz látványossága ez a strandnak, hiszen a labda főleg a levegőben van és akrobatikus mozdulatokkal próbálják azt a kapuba juttatni. Nem ritka, hogy a pályát négy-öt sorba állják körbe az érdeklődők – tette még hozzá, majd ismertette a torna menetét.

- Öt megyéből és a fővárosból érkeznek a csapatok, visszatérő vendégeink a budapesti kormányőrség alakulata, de a Váci Rómeók gárdája is, akik már a hét elején megérkeztek családostul. Utóbbiak ehhez a tornához igazítják rendszeresen a szabadságukat és a verseny mellett Nyíregyháza, Sóstó és a megye nevezetességeit is megnézik.

A Reál-Tate együttese korábban négyszer egymásután megnyerte a tornát, így végleg az övék lett a kupa, ezért a főszponzor új vándorserleget ajánlott fel, amiért csatába szállhatnak a csapatok, tudtuk meg a főszervezőtől.

A torna csütörtökön a négy női csapat küzdelmével kezdődik, majd a 31 nevezett férficsapat is megkezdi négy csoportban a selejtezőket. A csoportok első és második helyezettjei jutnak a vasárnapi egyenes kieséses szakaszba. A torna összdíjazása 200 ezer forint, emellett külön díjazzák a torna legjobb kapusát és mezőnyjátékosát, valamint a gólkirályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában