tenisz

2021.08.31. 09:23

A vállsérülés már a múlté, Seppi ellen kezd Fucsovics

Megviselte, hogy lemaradt a tokiói olimpiáról, egyre jobban megy neki a játék.

nso.hu

Marci teljesen rendben van, és sokat edzett

Fotó: afp

Már nem hátráltatja vállsérülés Fucsovics Mártont, aki kedden kezdi meg szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon, mégpedig az olasz Andreas Seppi ellen (89.). A legfrissebb világranglistán Fucsovics egy helyet javítva a 41. – Wimble­don után volt egy elhúzódó vállsérülésem, emiatt nem tudtam játszani az olimpián és Torontóban sem, és csak két hete kezdtem el rendesen edzeni – nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornának Marci. – Cincinnatiben és Winston-Salemben az volt fontos, hogy tudjak meccseket vívni, mostanra pedig szinte százszázalékos állapotban vagyok.

– Megviselt, hogy 29 évesen lemaradtam az első olimpiámról, de három év múlva remélem, hogy ott lehetek Párizsban – jelentette ki, majd rátért a New York-i napokra.

Kondiedzéssel is készül

– Csütörtökön érkeztem meg a US Openre, azóta napi két-három tenisz mellett egy-egy kondiedzés van. Mondhatni, hogy Seppi ideális ellenfél az első fordulóban, örülök, hogy nem Djokoviccsal vagy Nadallal kezdek. Persze itt már nincs jó sorsolás vagy könnyű ellenfél.

– Azt szoktam mondani, hogy akkor derül ki, hogy jó-e a sorsolásom, ha megnyerem a mérkőzést – tette hozzá a magyar éljátékos, akire továbbjutás esetén a 10. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov vár majd.

nso.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában