kézilabda

2021.08.02. 09:47

Fiatalokkal a fedélzeten a Kisvárda

Hat edzőmérkőzést játszik a Kisvárda a bajnoki rajtig.

BB

Petykó Tamásék (labdával) hétfőn már közösen edzenek

Fotó: Km-archív

A Kisvárda az elmúlt szezonban a bajnok Nyírbátort egyedüliként legyőzve, bravúros hajrával bronzérmesként zárta a bajnokságot az NB II. Észak-keleti csoportjában. A szabolcsiak a jól megérdemelt nyári pihenő után a múlt héten ráhangoló mozgással kezdték meg felkészülésüket a szeptemberben kezdődő pontvadászatra.

Heti öt edzés

– Otthoni futásokkal kezdtek a srácok, a közös munkát pedig hétfőn kezdjük meg – kezdte érdeklődésünkre Türk Ferenc, a Kisvárda edzője. – Az első két hétben napi egy foglalkozás a penzumunk. Ezen kívül minden héten edzőmérkőzést is játszunk, összesen hat alkalommal. Főleg osztálytársainkkal mérkőzünk meg, a DEAC II. mellett a Hajdúnánás, a Nyírbátor, a Kállósemjén, a Fehérgyarmat lesz az ellenfelünk. Az utolsó hetit pedig a sorsolás függvényében szervezzük majd meg, nem lenne szerencsés olyan csapattal találkoznunk, akivel esetleg az első fordulók egyikében találkozunk. Visszatérve a felkészülésre, az elején főleg a fizikális, kondicionális feladatok kerülnek előtérbe, de a labda is előkerül, amely a bajnokság közeledtével egyre nagyobb szerepet kap majd.

Ami a távozókat illeti, a szakvezető elmondta, hogy Fábián Vince Debrecenben folytatja, Kerezsi Ádám az első osztály egri ifi mellett az NB I/B-s Ózdot erősíti, Both Péter Tiszavasváriba tette át székhelyét, Gyebnár Zsolt pedig szeptembertől a fővárosban kézilabdázik tovább. A távozók mellett érkezői is lesznek Türk Ferenc csapatának.

– Visszatér hozzánk Mladen Radojevics, érkezik a nyíregyházi utánpótlásból kettős játékengedéllyel Kiss Bálint, nagy valószínűséggel Hostisóczki Tamás is kisvárdai szerelést ölt, mellettük három- négy fiatalt felhozunk a saját utánpótlásunkból – sorolta a szakvezető. Utóbbiakra egyre komolyabban szeretnénk támaszkodni, továbbá várjuk vissza a makacs sérüléséből fokozatosan felépülő Götz Bencét – tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában