Fatum-Nyíregyháza

2021.08.30. 09:29

Győzelemmel zárt hazai edzőtábor

A Fatum-Nyíregyháza az egyik légiósától megvált, és lejátszotta első felkészülési meccsét.

MK

Ana Tiemi (középen) és csapattársai jó hangulatú meccset játszottak szombaton

Fotó: Pusztai Sándor

A Fatum-Nyíregyháza a DVTK elleni zárt kapus találkozóval megkezdte a felkészülési mérkőzések sorát. A meccsről igazoltan volt távol Nikola Radosová, aki a szlovák válogatott tagjaként csütörtökön fejezte be szereplését az Európa-bajnokságon, valamint Tóth Fruzsina, aki a magyar nemzeti csapat alapembereként még vasárnap is játszott a kontinensviadalon. Nem volt ott a keretben Aurélia Ebatombo sem, akiről mint kiderült, már nem is láthatjuk Fatum-mezben.

Eltitkolt sérülés

– Megérkezett egy nagyon potenciális francia játékos, akinek próbáltunk minél jobban utánakérdezni, ám volt egy kis ferdítés, mert egy eltitkolt sérülést és műtétet nem megfelelően rehabilitáltak – mondta el lapunknak Németh Szabolcs vezetőedző. – Érkezése után az orvosi vizsgálatok nem mutattak problémát, viszont mozgásszervileg használhatatlan volt a bal térde, egy ilyen, nagy célokat kitűző csapatnál nem számíthattunk rá kezdő feladóátlóként, ezért meg kellett hozni ezt a nehéz döntést, hogy megváljunk tőle. Ő belátta azt, hogy ha ezt tovább húzzuk, sérülés lehet a vége, közös megegyezéssel szerződést bontottunk vele.

Azt kapta, amit várt

Amellett, hogy a játékos pótlása folyamatban van, biztató, hogy a nyíregyháziak jó hangulatú mérkőzésen, időnként kifejezetten látványos labdameneteket játszva az előre tervezett öt szett mindegyikét megnyerték. A találkozón mindenki játéklehetőséget kapott, több fajta felállásban röplabdázott a Fatum, volt olyan játszma, amelyben csak magyar játékosok kaptak lehetőséget.

– Ez volt a felkészülésünket felező hatodik hét – foglalta össze a tréner a mögöttünk hagyott napokat. – Nem utaztunk el más közegbe, de edzőtábor jelleggel dolgoztunk. Próbáltunk a játékosoknak közös programokat szervezni, mint közös ebédek, állatkert-látogatás, wellnessezés. Jó hatással volt a játékosokra, mert egyébként ez volt a legintenzívebb hét. Tudtuk azt, hogy az első felkészülési mérkőzésen a megterhelő edzések miatt sem lesznek olyan állapotban, amiben majd szeretnénk őket látni októbertől, viszont csak jókat tudok elmondani róluk.

– Nem az eredmény volt a prioritás, sokkal inkább az volt fontos, hogyan kapom vissza a játékosoktól azt a mentalitást, amit a pályán szeretnék majd látni éles helyzetben, és hogyan reagálnak a különböző taktikai utasításokra. Abszolút elégedett vagyok. Az alap megvan, ebből próbálunk építkezni, és elkezdjük őket visszafrissíteni – tette hozzá.

A Fatum a héten idegenben találkozik az MTK-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában