Paralimpia

2021.08.17. 08:11

Karddal, majd párbajtőrrel villantana

Tarjányi István, az NYVSC kiválósága csak egyéni számokban indul a tokiói paralimpián.

ML

Hatan a paralimpián induló hét vívónk közül, elöl Tarjányi István

Forrás: paralimpia.hu

Még csak nemrégiben ért véget az egy esztendővel elcsúszott nyári olimpiai játékok, hamarosan kezdődik Tokió újabb világversenye, a XVI. paralimpia. A találkozóra készülő magyar küldöttség tagjai az elmúlt héten szerdán tették le az esküt a budapesti Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen.

Miként a nyári olimpián volt, az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó paralimpián is lesz nyíregyházi klub versenyzője. Tarjányi István, az NYVSC kerekesszékes és kardszakosztályának kiválósága két számban is indul. Kardban és párbajtőrben.

Jól sikerült a felkészülése

– Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, minden rendben volt – kezdte érdeklődésünkre Tarjányi István. – Itthon már az új vívóteremben edzhettünk, emellett Budapesten és Tatán volt edzőtábor a hathetes felkészülés során. Úgy vélem, ennek elegendőnek kell lennie, örömteli, hogy sérülés nem hátráltatta a munkát.

– Jó formában érzem magam, nem fáj semmim, jól vagyok. Kedden indulunk Tokióba, és 27-én jövünk vissza, az én versenyeim 26-án és 27-én lesznek, mivel férficsapat nincs, csak egyéni számokban indulok. Előbb kardban, másnap párbajtőrben lesz az egyéni verseny. Egyébként mindkét számot egyformán érzem és kedvelem.

– Hogy mivel lennék elégedett? Helyezésekben nem gondolkodom, amennyiben kijön belőlem az a munka, amit a felkészülés során beletettünk, akkor nem leszek elégedetlen. Az, hogy ez akkor és ott mire lesz elég, az sok mindentől függ. Igen erős a mezőny – így István.

Paralimpikonunk mestere, Pákey Béla elegendő edzői kvóta hiányában nem lesz ott Tokióban.

Kapcsolattartás interneten

– Nagyon jól sikerült a felkészülés, és bármi lehet az eredmény, de annak az ellenkezője is. Nagyon sok tényezőtől függ majd az eredményesség, a sorsolástól, a te aznapi formádtól, az ellenfél aznapi formájától. Azt előre tudtuk, hogy nem lehetek ott, erre is készültünk, és majd az internet segítségével tarjuk a kapcsolatot – így Pákey Béla.

A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 37+1 fős magyar sportolói delegáció vesz részt Magyarországról.

A csapat zászlaját a tokiói paralimpia után visszavonuló, kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi viszi majd a megnyitóünnepségen. Az első csoport pénteken elindult, ezenkívül öt turnusban utaznak a mieink.

Tarjányi István kedden száll repülőre.

Paralimpia

A tokiói magyar paralimpiai csapat

Asztalitenisz (6): Szvitacs Alexa, Arlóy Zsófia, Csonka András, Zborai Gyula, Major Endre, Pálos Péter

Atlétika (4): Ekler Luca, Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Szöllősi István

Erőemelés (1): Sedric Roussel Watchou

Íjászat (1): Gáspár Tamás

Kajak-kenu (6): Pulai Erika, Varga Katalin, Kiss Péter Pál, Rozbora András, Kiss Erik, Juhász Tamás

Kerekesszékes vívás (7): Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Tarjányi István

Kerékpár (2): Wermeser Zsombor, Ocelka Róbert (guide: Nagy Gergely)

Sportlövészet (2): Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula

Triatlon (1): Lévay Petra

Úszás (7): Adámi Zsanett, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence, Payer Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában