Hübner Nyíregyháza BS

2021.08.05. 07:56

Két tornán is részt vesz a Blue Sharks

Az élvonalra készülő Blue Sharks egyelőre Borisz Maljkovics irányításával edz.

MK

Tóth Gergelyék megkezdték a felkészülést

Fotó: Hübner BS

Érdekes módon az első hét még nem az ismerkedéssel telik. Az öt év után először élvonalbeli szereplésre készülő Hübner Nyíregyháza BS hétfőn megkezdte a munkát, ám túl sok bemutatkozásra nem volt szükség, ugyanis a Piros csoportot megnyerő játékoskeret szinte teljes egészében együtt maradt. Érkeztek persze új játékosok, ám közülük egyelőre csak Anda Dávid és Kozák Bertalan kezdte meg az edzéseket, a négy légiós, azaz Nigel Johnson, Rytis Pipiras, C. J. Bryce és Alex Reese csak augusztus 20-a után érkezik meg a csapathoz.

Nem teljes még a szakmai stáb sem, hiszen az újdonsült vezetőedző, Pethő Ákos jelenleg az U18-as válogatottat irányítja a lévai Youth European Challenger tornán – a ranglista szerint csoportokra osztott viadal az idén nyáron elmaradt utánpótlás-Európa-bajnokságokat helyettesíti.

Sitku Ernőre emlékeznek

A szakvezető érkezéséig Borisz Maljkovics másodedző és a Miskolcról érkezett Szollár Gergő erőnléti edző irányítja a tréningeket.

– Ez még a bevezető hét, tesztelésekkel, kondicionális edzésekkel, emellett labdás tréningeket is tartunk már, amik szintén az erőnlét fejlesztését szolgálják, illetve pozíciókra lebontva foglalkozunk a játékosokkal – mondta el érdeklődésünkre Borisz Maljkovics.

– Május végén fejeztük be a bajnokságot, az a cél, hogy a hosszú pihenő után visszaszokjanak a srácok a pályára, újra meglegyen a labdaérzékelésük. Óvatosan kell elkezdeni a munkát, odafigyelünk a fokozatos terhelésre, nehogy megsérüljön valaki. Ákos érkezése után szeretnénk komolyabban foglalkozni a védekezéssel, addig is fejlesztjük az állóképességet és az erőnlétet – tette hozzá a tréner.

A bajnokság a korábbi évekhez képest jóval korábban, szeptember 22-én rajtol, amint a sorsolás elkészül, beszámolunk róla.

Addig is számos meccset játszanak a Cápák. A nyíregyháziak augusztus 24-én lépnek pályára először az élvonalból kiesett Jászberény ellen, majd a mérkőzés három nappal később megismétlődik a Continental Arénában. Mindkét találkozó zárt kapus lesz. Ezt követően szeptember 3-án és 4-én a Bányász Kupán vesz részt a csapat, ahol a bajnoki címvédő Falco, a PVSK és a házigazda Oroszlány lesz az ellenfél. Az azt követő hétvégén, szeptember 9-én és 10-én Nyíregyházán rendezik (a tervek szerint nézők előtt) az első Sitku Ernő Emléktornát, amin az Alba Fehérvár, a DEAC és a Budapesti Honvéd lesz a vendég. A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzést még szervezi a vezetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában