Mennyei megyei I.

2021.08.12. 08:12

Ki feljebb lépne, ki a maradásnak örülne

A középmezőny csapatainak jelentős részénél nagy változások voltak nyáron.

MK

Fotós: Pusztai Sándor

Öt megye egyes csapattal folytatjuk a felkészülést értékelő körképünket, közülük háromnál új edző irányítja a munkát, és a legtöbbjüknél jelentősen átalakult a játékoskeret is.

A legjobb helyzetben a Csenger van, amelynél a tréner is megmaradt, s a csapat is erősödött.

Tovább fiatalodott a keret

– Július 13-án kezdődött a felkészülés, az első két hétben heti négy edzés és egy meccs, a harmadik-negyedik héten három edzés és két mérkőzés szerepelt a programban – foglalta össze a mögöttünk hagyott heteket Barcsay István edző.

– Elég jól sikerült az előszezonunk, a fiúk komolyan vették a felkészülést. A meccseken jól szerepeltünk, nem kaptunk ki egyszer sem, míg a Magyar Kupában tisztességesen helytálltunk az NB ­III.-as Kazincbarcikával szemben. A vezetőség célkitűzése szerint az első hatban kellene végeznünk, szeretnénk az új igazolásokkal megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

Mándokon továbbra is Lakatos István látja el a szakmai munkát játékos-edzőként.

– Július 12-én kezdtük a felkészülést, hét új érkező mellett négyen távoztak – adott helyzetjelentést Lakatos István. – A csapat eddig is fiatal volt, még tovább fiatalodott, de ami a legfontosabb, hogy sérülésmentesen csináltuk végig a felkészülést. Az új játékosok sikeresen beilleszkedtek, a felkészülési mérkőzések jól sikerültek, kivéve a főpróbának szánt újfehértói találkozó. Az első forduló előtt nehéz belőni az erőviszonyokat, de bízom az eredményes kezdésben, amiért a pályán még rengeteget kell dolgoznunk. Az első nyolcba jutást tűztük ki célként, de szeretnénk minél előrébb végezni.

A legerősebb bajnokságban

Az előző bajnokság utolsó fordulójában még Madalina György vezette csatába a Vásárosnaményt, néhány nappal később azonban már Harbula Balázs volt a csapat edzője a Magyar Kupa megyei selejtezőjében. Az együttes a közelmúltban is játszott tétmeccset, méghozzá a Sényő ellen a kupa főtábláján.

– Több felkészülési mérkőzést játszottunk különböző erősségű ellenfelekkel, ám ezek nem adnak teljes képet a keret minőségéről – fogalmazott Harbula Balázs. – Volt egy kupameccsünk is, amin osztálykülönbség mutatkozott a két együttes között, de számtalan helyzetet kialakítottunk, ami biztató a bajnokságra nézve. Húszas kerettel dolgozunk, ezzel remélhetőleg a középmezőnybe érünk.

Mátészalkán immár Virágh István felel a szakmai munkáért. A szakember korábban Budapesten és annak környékén dolgozott, később a nyíregyházi Bozsik Akadémiát, legutóbb a Várda Labdarúgó Akadémiát segítette. – A felkészüléssel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, de egy-két héten belül kiegyenesedik minden, illetve látjuk majd, hogy az első fordulókban mire leszünk képesek – vélekedett Virágh István.

– Remélem, megfelelő lesz a kohézió a csapaton belül. Úgy érzem, a fiatalok és idősebbek közötti kapcsolat rendben van, bízom benne, hogy eredményességben megjelenik a munkánk. A szabolcsi az egyik legerősebb bajnokság megyei szinten, több csapat esélyes bajnoki címre, dobogóra. Bízom benne, hogy megragadunk a mezőny első felében.

Új csapatot épített

Nagyhalászban hosszú évek után elköszönt Ludánszki István, hozzá hasonlóan a fél játékoskeret távozott, így a Baktalórántházáról érkező Borza László szinte a nulláról építkezett. – Öt hetet tudtunk készülni heti négy mozgással – mondta el Borza László. – Teljesen új csapatot kellett építeni, mert egy ember maradt a kezdőből. Minőségileg nem tudtuk pótolni a távozókat, viszont a minőségbeli különbséget megpróbáljuk kompenzálni fiatalos lendülettel, ami nem lesz egyszerű. A mai világban sajnos nagyon nehéz igazolni a megyei első osztályban, mert hiába vannak meg a feltételek, a minőségi játékosok négy-öt klubban összpontosulnak, ezen kívül nem nagyon van játékos a piacon ebben a megyében. A célunk a biztos bennmaradás.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!