strandkézi

2021.08.17. 15:31

Látványos kézimeccsek a homokon

A résztvevők az idén is pozitív élményekkel gazdagodtak a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupán.

Fotó: DODO FERENC

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség a tavalyi sikeren felbuzdulva az idén is megrendezte a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupát, és ahogy az elmúlt évben, a résztvevő csapatok és közreműködők most is elégedetten távozhattak a sóstói Aquarius Élmény- és Parkfürdőből.

 

A szép számmal kilátogató nézők közel harminc találkozót tekinthettek meg szombaton, a mérkőzések délelőtt kilenc órától egészen 17 óráig folyamatosan, két pályán zajlottak.

Dr. Tordai Ilona, a megyei kézilabda szövetség elnöke a helyszínen tekintette meg a találkozókat, majd értékelte lapunknak a kupát.

- A járványhelyzet alatt számos kihívással kellett és kell is megküzdenünk a mindennapokban, ezért is örülünk, hogy sikeresen meg tudtuk rendezni a II. HUN-BEACH Strandkézilabda Kupát. Az idei nyár is nagyszerű lehetőséget biztosított arra, hogy fiatal sportolóink továbbra is élvezhessék a kézilabdázás örömeit egy vírus terjedését minimalizáló, biztonságos közegben, a homokon. Reményeink szerint a csapatok felismerik az új lehetőségeket ebben a szakágban, miután a sportolóknak lehetőségük van a kézilabdázás elemeit más környezetben gyakorolni. A speciális körülmények között végzett edzések, mérkőzések mind fejlesztő hatásúak, elősegíti a fiatalok fizikai fejlődését és kitűnő alapot biztosít a teremkézilabdázáshoz. Miután a strandkézilabda alapjában véve emberelőnyös támadásra és emberhátrányos védekezésre épül, sokat fejlődhet a játékosok döntési képessége is és a talajfogás, esések oktatására, a gyermekek veszélyérzete nélkül. Reméljük, a torna hagyománnyá válik megyénkben és segítséget nyújt a szakág megismerésében és a benne rejlő pozitív lehetőségek kiaknázásában – mondta a szövetség elnöke, dr. Tordai Ilona, aki kiemelte, hogy a kupának otthont adó sóstói parkfürdő remek atmoszférával rendelkezik, és abban bízik, hogy a helyszín további strandkézilabdás (országos döntő, válogatott tornák) rendezvényeknek adhat otthont.TG

Strandkézilabda: II. HUN-BEACH Kupa végeredmények

Leány serdülő: 1. Miskolci VSC I., 2. Miskolci VSC II., 3. Mezőtúr, 4. VSE Nyírbátor, 5. Nyíregyházi Sportcentrum I., 6. Nyíregyházi Sportcentrum II.

Gólkirálynő: Bíró Kiara (Mezőtúr). Legjobb kapus: Ricsei Laura (VSE Nyírbátor).

Női felnőtt: 1. Miskolci VSC, 2. Kállósemjéni SZSE II., 3. Kállósemjéni SZSE I.

Gólkirálynő: Horváth Fruzsina (Miskolci VSC). Legjobb kapus: Kulcsár-Czagány Zsuzsanna (Kállósemjéni SZSE).

Fiú serdülő/ifjúsági: 1. Miskolci VSC I., 2. Kisvárdai KC, 3. Miskolci VSC II., 4. Sárospataki TC. Gólkirály: Kiss Bálint (Kisvárdai KC). Legjobb kapus: Mucsicska Bence (Kisvárdai KC)

Férfi felnőtt: 1. Hajdúnánás Etil Alakulat, 2. Kisvárdai KC, 3. Sárospataki TC

Gólkirály: Ötvös Nándor (Hajdúnánás Etil Alakulat). Legjobb kapus: Torma Antal (Hajdúnánás Etil Alakulat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában