kupa

2021.08.07. 08:50

Már a főtáblán küzdenek

Megyénkből hét csapat lép pályára a Magyar Kupa első körében.

MK

20210124 Fehérgyarmat fotó: kapott kép - Bodnárné Varga Éva Kelet-Magyarország Fehérgyarmat - Nagydobos megye I labdarúgó felkészülési mérkőzés.

Forrás: KM-archív

A korábbi kiírásokhoz képest megváltozott a Magyar Kupa-főtábla első két körének lebonyolítása. Az NB I.-es és az NB II.-es gárdák csak a harmadik körtől csatlakoznak be a küzdelmekbe, az első két körben a harmad­osztályú és a megyei selejtezőket sikerrel vevő együttesek, összesen 128-an kezdik meg szereplésüket. Az MLSZ versenybizottsága földrajzi elhelyezkedés szerint négy régióba osztotta a csapatokat (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), ezeken belül sorsolta ki a párharcokat.

Egy mérkőzés dönt

Az első körben hét egyesület képviseli a megyénket. Köztük van a Vásárosnamény, amely története első főtáblás meccsét játszhatja, míg a Nagydobos 41 év után szerepel újra a legjobbak között. Mindkét gárda magasabban rangsorolt, megyei riválist kapott: előbbi az NB III.-as Sényővel, utóbbi a megye egyes Tarpával csap össze. Az Ibrány idegenben, a Csenger és a Rakamaz hazai pályán harcolná ki a továbbjutást.

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, döntetlen esetén kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha itt sincs döntés, jön a tizenegyespárbaj.

Már a következő kiírás is a „nyakunkon van”, pénteken ugyanis elkészítették a Magyar Kupa megyei selejtezőjének sorsolását, ami a 2022–2023-as megyei kupa része. Az előző idényben 1–9. hely között végzett megye egyes csapatok kiemeltek, a többi 14 benevezett gárda kapott most ellenfelet. Ezeket a párharcokat az augusztus 25-ei hétvégén játsszák le.


Labdarúgás

Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló

Szombat 16.30: Vásárosnamény–Sényő, Encs–Ibrány, Nagydobos–Tarpa, Csenger–Kazincbarcika.

Vasárnap 16.00: Rakamaz–Heréd.

Magyar Kupa, megyei selejtező, 1. forduló

Nyírvasvári–Nyírbátor, Levelek–Baktalórántháza, Sonkád–Vaja, Pátroha–Balkány, Biri–Mándok, Rakamaz–Gyulaháza, Nagydobos–Újdombrád.A Tarpa, a Nagyecsed, az Újfehértó, a Nyírgyulaj, az Ibrány, a Mátészalka, a Vásárosnamény, a Csenger és a Nagyhalász a 2. fordulóban csatlakozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában