szparika

2021.08.22. 19:37

Négygólos meccsel újra a győztes úton

A Nyíregyháza Spartacus két döntetlen után remek játékkal verte meg a Budaörsöt.

Márkus Attila bombagólt lőtt

Fotó: MW-archív

A Nyíregyháza Spartacus majdnem napra pontosan egy hónappal ezelőtt a Balmazújvárost fogadta felkészülési meccsen.

A találkozó nagyjából egyetlen momentum miatt maradt emlékezetes: Márkus Attila 25 méterről hatalmas gólt lőtt.

Lehengerlő első félidő

A Szpari vasárnap Balmazújvárosban látta vendégül a Budaörsöt az NB II. ötödik fordulójában, és a 24 éves középpályás felidézte a szurkolókban a bombagólját, a 11.

percben nagyjából ugyanonnan tüzelt a kapuba, ahonnan annak idején Örökösföldön tette.

Az említett két mérkőzés között óriási különbség, hogy utóbbi nem csak Márkus találata miatt maradhat meg a nyíregyházi szurkolók emlékében.

A piros-kékek nagyszerűen futballoztak, egymás után vezették a tetszetős, góllal kecsegtető támadásokat, ám ezek többsége megmaradt ígéretes helyzetnek. Az 1–0 a

mezőnyfölény ellenére sem volt megnyugtató eredmény, már csak azért sem, mert a vendégek nem csüggedtek, Vankó Imre távoli lövését például bravúrral védte Fejér

Béla.

Volt gólszerzési lehetősége Zamostny Balázsnak, a magát gyönyörű labdaátvétellel ziccerbe hozó Csörgő Raulnak, Gresó Mátyás pedig jó 40 méterről ívelt volna a

kapuba. A nagy nyomás aztán még a szünet előtt újabb góllá érett Vass Patrik révén.

Papucsek gólt lőtt, és megsérült

A Szpari nem állt meg a második félidőben sem, Papucsek Barna az 53. percben lezárta a lényegi kérdéseket, az exnyíregyházi Petneházi Márk találata már nem veszélyeztette a győzelmet. A szépítő gólnál fájóbb, hogy Papucsek egy nagy ütközés után megsérült, és azonnal cserét kért – szerencsére, ha sántikálva is, de a saját lábán sétált vissza a

kispadhoz.

Összességében a hazaiak nagy kedvvel futballoztak, és a szerdai, Szentlőrinc elleni találkozóval ellentétben az első perctől az utolsóig jól játszottak, megérdemelt a győzelmük.

Labdarúgás: NB II., 5. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Budaörs 3–1 (2–0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 400 néző, v.: Németh Á. (Ifj. Varga G., Kovács G.).

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Papucsek (Novák, 70.), Jánvári, Nemes – Paku, Márkus (Sigér Á., 82.) – Vass P., Zamostny (Pócsik, 62.), Gresó (Hamed, 62.) – Csörgő (Szabó B., 70.). Vezetőedző: Szergej Pacaj.

Budaörs: Tóth G. – Tóth K., Kékesi, Zsidai (Gyurácz, a szünetben), Kapronczai – Molnár Cs., Petneházi – Vankó (Halácsi 84.), Sajbán Miklós, Winkler (Gyula, 62.) – Balázs Zs (Jász, 84.). Vezetőedző: Márkus Tibor.

Gól: Márkus (11.), Vass P. (44.), Papucsek (53.).

Percek, események

11. perc: Márkus középen kapott labdát, senki nem támadta meg, 25 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1–0.

44. perc: Tóth öklözte Nemes beadását, a labda Vass elé került, aki 10 méterről nagy erővel a léc alá lőtt, 2–0.

53. perc: Gresó bal oldali szögletére Papucsek érkezett a hosszú oldalon és négy méterről jobb belsővel a jobb alsóba helyezett, 3–0.

84. perc: Szabó szabálytalansága 11-est ért Németh játékvezető szerint, a büntetőt Petneházi végezte el, lövése a jobbra vetődő Fejér keze alatt vágódott a kapuba, 3–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában