Röplabda

2021.08.18. 07:50

Nem kell görcsölni, csak lazán!

Tóth Fruzsina először lesz Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott első számú liberója.

MK

Tóth Fruzsinát a magyar csapat legjobbjának választották a Savaria Kupa elnevezésű felkészülési tornán

Forrás: MW-archív

Fotó: Unger Tamás

Szerdán két mérkőzéssel megkezdődik a 2021-es női röplabda-Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A mieink hosszú program végére érnek, hiszen a bajnoki szezon zárulta után május 7-től Európa-bajnoki selejtezős meccseket vívtak, a hónap végén az arany Európa-ligában szerepeltek, majd egy rövid szünet után július 4-én kezdték meg a felkészülést a kontinensviadalra.

Tóth Fruzsinát a magyar csapat legjobbjának választották a Savaria Kupa elnevezésű felkészülési tornán
Fotó: MW-archív

Válogatottunk kedd reggel elutazott a horvátországi Zadarba, ahol pénteken játssza az első Eb-meccsét Szlovákiával, később Svájccal, Olaszországgal, a házigazda horvátokkal, valamint Fehéroroszországgal találkozik a csoportban. Az utazó keretben két nyíregyházi sportoló, a török Büyüksehir Belediyespor játékosa, Szakmáry Gréta és a Fatum-Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina is ott van.

– Nagyon várom az Európa-bajnokságot, mert egész nyáron erre készültünk – mondta el lapunknak Tóth Fruzsina.

– Jó felkészülést tudhatunk magunk mögött, összeszokott a társaság, mindenki ismeri a másikat, és a felkészülési meccseken is egész jól szerepeltünk. Várjuk, hogy éles mérkőzéseken bizonyítsunk. Igyekszem nem rágörcsölni, hanem élvezni az első olyan Európa-bajnokságomat, amin első számú liberóként játszhatok.

Továbbjutásra hajtanak

A magyar válogatott célja, hogy a csoportja első négy helyének valamelyikén végezzen, ezzel nyolcaddöntőbe jusson.

– Az olaszokat leszámítva aránylag hasonló erősségű csapatok kerültek a csoportba. Reméljük, a legjobb formánkban leszünk és jó meccseket játszunk, akár meglepetést is szerezhetünk. Nekünk a szlovákok elleni lesz talán a legfontosabb mérkőzésünk. Sok játékost ismerünk tőlük, ők viszont kevésbé ismerik a mi csapatunkat. Jó lenne győzelemmel indítani, az megadná a löketet ahhoz, hogy utána is jól szerepeljünk – tette hozzá a 21 éves játékos.

Nézők nélkül

A koronavírus okozta mai trendeknek megfelelően a válogatottunknak ezen az Eb-n nem igazán lesz programja a mérkőzések és az edzések mellett, de Jakub Gluszak csapata nem is nyaralni megy Dalmácia fővárosába. A játékosok sokkal jobban sajnálják, hogy a nemzetközi szövetség másfél hete bejelentette, a belgrádi, a kolozsvári és a plovdivi csoporttal ellentétben a horvátországi helyszínen nem lehetnek szurkolók.

– A klubszezonban nem nagyon volt rá lehetőség, hogy nézők előtt szerepeljünk, nagyjából végig zárt kapus meccseket játszottunk – emlékezett vissza Fruzsina. – Örültünk neki, hogy az Eb-n végre közönség előtt röplabdázhatunk. Közel van Magyarország, bizonyára sokan elutaztak volna szurkolni, nagyon sajnáljuk, hogy ezt nem tehetik meg.

A szurkolóknak csak a televízió marad tehát. Az Európa-bajnokság magyar meccseit az M4 Sport közvetíti.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában