Máriapócs

2021.08.23. 08:12

Pawel igen otthon érzi magát a RabócsiRingen

Legendás pilótákkal jön a jubileumi Matador Trackwood Drift Fesztivál.

ML

Pawel Trela igazi közönségkedvenc a máriapócsi pályán

Fotó: drifting.hu

Tizenkét nemzet, négy kategória és tömény izgalom! Így is summázhatnánk a Matador Trackwood Drift Fesztivált, amelynek pénteken és szombaton a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. Az egyre népszerűbb Trackwood jubileumot ünnepel, mert tizedszer rendezik meg a RabócsiRingen.

Rangos mezőny

Több mint százharminc pilóta nevezett, a nagy durranást jelentő Legends kategóriában huszonketten próbálkoznak. Ezenkívül magyar és román bajnoki pontokért is küzdenek majd a gumifüstölők.

Visszatérve a jubileumhoz, az első Trackwoodon a finn Yuha Rintanen vitte a prímet, de az orosz Dmitry Illuk is parádésan versenyzett. A mostani legrangosabb sorozatban indulók között ismét ott van az orosz pilóta, mellette a lengyel Pawel Trela és a görög Xenixos Nassos is többször indult már a Trackwoodon. Miként a Zentai fivérek, Sándor és Attila, akik az első Trackwoodon is a mezőny tagjai voltak. És még sorolhatnánk azokat az európai menőket, akik már füstöltek a RabócsiRing aszfaltján. A teljesség igénye nélkül például az ír James Dean és Nigel Colfer, az angol Dan Chapman, az orosz Alexey Golovnian, a lengyel Marczin Banowicz.

Kellemes emlékei vannak

Visszatérve Pawel Trelához, a lengyel pilóta készséggel tájékoztatta lapunk olvasóit a drifting.hu segítségével.

– Már nagyon készülünk, pakolunk, és indulunk majd Magyarországra. Ez az esztendő különleges, mert idén ünnepeljük ennek az őrült eseménynek, a Trackwoodnak a tizedik évfordulóját. Ami a RabócsiRinget illeti, kellemes emlékeim vannak, hiszen 2013-tól kezdve hatszor versenyeztem a máriapócsi pályán. Két dobogó, egy felrobbant motor, sok ütközés és összetört lökhárító... A sok rossz és feledhető pillanat ellenére a máriapócsi Trackwood az egyik kedvenc versenyem. A szombat esti, hagyományosan villanyfényes döntők minden versenyző számára különleges élményt jelentenek. A hangulat, a barátaimnak mondható szervezők, az évről évre biztató, hihetetlenül szimpatikus nézők és rajongók miatt otthon érzem magam a RabócsiRingen. Hamarosan ismét találkozunk – így Pawel Trela.

Ami a programot illeti, pénteken az edzéseken száguldozhatnak a driftesek. Szombaton a robogósok sorozatának újabb fordulója kezdődik, aztán indul az őrült gumifüstölés. A legizgalmasabb versengések már villanyfényesek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában