Nyíregyháza

2021.08.24. 08:00

Sikeresen rendezték meg a világkupát

Előre léptek, ez pedig megfelelő alapot teremthet a folytatásra.

BB

Az országúton nagy sebességgel tekertek a versenyzők

Fotó: ncuphungary.hu/Vígh Attila

Látványos viadalnak lehetett szemtanúja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sportszerető közönsége, kiváló versenyt hozott ugyanis a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa. Mondhatni, a papírformának megfelelően a norvég Per Strand Hagenes győzelmét hozta a 2021-es verseny összetettje. A jövőre már a Jumbo-Visma kontinentális utánpótlássorát erősítő bringás keretbe zárta a megmérettetést, a prológ után a nyíregyházi zárószakaszt is megnyerte – az augusztus 21-ei két félszakasz egyaránt az észt Madis Mihkels diadalával zárult.

– A mezőny összetételén is jól látszott, hogy a tavalyi évhez képest is szintet lépett a verseny. Idén több olyan kerékpáros is a hazánkba érkezett, akiknek kis túlzással már most kikövezett útja van a profivá válás irányába – ilyen bringás például az összetett győztese, a norvég Per Strand Hagenes is. Nagy örömünkre a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) delegáltja is elismerően nyilatkozott, mondván, hogy egy ekkora város, mint Nyíregyháza belvárosában megrendezni egy nyitányt és egy zárószakaszt még a nyugat-európai, tradicionális kerékpárosnemzeteknél is megoldhatatlan kihívás. Ezúton is köszönjük dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterének, valamint dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak, na és persze minden érintett településnek a támogatását – fogalmazott Törzsök Zsolt főszervező.

Azt kapta, amit várt

Solymosi János versenyigazgató is azt kapta a viadaltól, amit előzetesen várt, s bár kisebb fennakadások, mint minden hasonló sporteseményen ezúttal is voltak, mindezek ellenére a szervezők sikeres három napon vannak túl.

– Nagyon örülünk, hogy az idén is sikeresen rendeztük meg a magyarországi ifjúsági világkupát, amelyen kijelenthetjük, hogy világbajnoki erősségű mezőny állt rajthoz. Sajnos a koronavírus-helyzet viszontagságai miatt ebben az esztendőben is elmaradt a sorozat több futama, melynek eredményeképpen a Nyíregyháza környéki verseny még inkább fontossá vált a korosztály legjobbjainak, hisz a sportág nemzetközi irányító szervezete a junioroknál nem az egyéni, hanem a nemzeti teljesítmény alapján rangsorol. Egyértelmű, hogy a tavalyi évhez képest előreléptünk, ez pedig egy megfelelő alapot teremthet a jövő évi folytatásnak – mondta Solymosi.

Először járt hazánkban

De vajon miként érezték magukat a külföldről ideérkező kerékpárosok? Az összetett verseny győztese, a norvég Per Strand Hagenes mesélt az élményeiről.

– Soha nem jártam még Magyarországon, de nagyon tetszett az, amit láttam, bár érthető módon a kerékpáron ülve nem sok idő van arra, hogy a természet és az építészet szépségeit figyelje az ember. A prológ útvonala remekül ki lett találva, a nyíregyházi templom látványa egy olyan pluszt adott az eseménynek, amelyre nem sok országban van példa. Elégedettek vagyunk a szervezéssel, a versennyel és természetesen az elért eredménnyel is – összegzett a norvégok feltörekvő kiválósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában