fogathajtás

2021.08.02. 09:39

Szakács Róbert Eb-induló

Ifjabb Fekete György hajszálnyira maradt el az elsőségtől.

KM

Szakács Róbert az Európa-bajnokságra hajtotta fogatát

Fotó: császár fotó

Kitettek magukért fogathajtóink a nemrégiben rendezett Szilvásvárad Masteren. A szilvásváradi megmérettetésen nyolc nemzet közel száz hajtója indult, köztük a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságra készülő négyes-, és a hollandiai világbajnokságra készülő kettesfogathajtók is. A négyesfogathajtóknál Lázár Zoltán végzett az élen. Szakács Róbert, a Nyírbátori Lovas Egyesület kiválósága díjhajtásban a 16., maratonhajtásban a 6., míg akadályhajtásban a 10. lett és összetettben a tizedik helyen zárt. Ezzel a teljesítménnyel megyénkbeliek közül elsőként szerzett indulási jogot Európa-bajnokságra, amelyet majd Budapesten rendeznek.

Összetettben ezüstérmes

A kettesfogatoknál ifjabb Dobrovitz József nyert, ifj. Fekete György (Nyírbátori Lovas Egyesület) díjhajtásban a 3. maratonhajtásban a 2., míg akadályhajtásban a 4. lett, összesítésben pedig a mindössze 1,15 ponttal maradt le az első helyről, így a dobogó második fokára állhatott. Az eddigi eredményei alapján esélye van arra, hogy kvalifikálja magát a hollandiai kettesfogathajtó világbajnokságra. Édesapja díjhatásban a 22., maratonhajtásban a 7., akadályhajtásban az 5. helyen végzett, összesítésben a nyolcadik helyen zárt. Tóth Csaba (Tisza-menti Lovas Sportkör) díjhajtásban 25. maratonhajtásban 28. akadályhajtásban 10. lett, ezzel a huszonnegyedik helyen végzett.

CAN-A kategóriában indult kettesfogatával Hepp-Bihari Brigitta (Nyírbátori LSHE), aki díjhajtásban 3., maratonhajtásban 2., akadályhajtásban 1. lett, ami összetettben az ezüstéremhez volt elég, ami szép eredmény a fiatal hajtónőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában