kosárlabda

2021.08.10. 08:14

Válogatottsiker után tér haza a Cápák trénere

Az U18-as kosárválogatott Pethő Ákos irányításával lett tornagyőztes.

MK

Pethő Ákosék nagy fordítással győztek a döntőben

Fotó: FIBA

Mint beszámoltunk róla, a Hübner Nyíregyháza BS új vezetőedzője, Pethő Ákos még nem tudta megkezdeni a felkészülést az első osztályú bajnokságra hangoló Cápákkal. A tréner az U18-as válogatottat irányította az European Challenger Szlovákiában lebonyolított csoportjában. Ezek a tornák a korosztályos Európa-bajnokságokat helyettesítették idén nyáron.

Izgalmas elődöntő

A válogatottak az előző évek erősorrendjei szerint kerültek egy tornára, a mieink a csoportjukban Bulgáriával és Írországgal találkoztak. A magyar csapat az első meccsen 82–51-re kikapott, majd az íreket legyőzte 95–61-re. Az elődöntőben a másik csoport győztesével, Szlovákiával csapott össze, s bár a negyedik negyedet hátrányban kezdte, a játékrészt 17–9-re megnyerve 61–59-es győzelmet aratott. Az ukránok elleni finálé sem kezdődött jól, a mieink ellenfele már 16 ponttal is vezetett, ám Pethő Ákos együttese a második félidőben lelépte ellenfelét, és 80–68-as sikerével tornagyőztes lett. Az edző a hét második felétől már a Blue Sharks felkészülését irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában