kézilabda

2021.09.16. 09:07

A biztos bennmaradás a cél Kállósemjénben

Az osztályváltás mindkét csapatot kemény kihívás elé állítja.

BB

A Kállósemjén NB II.-es női csapata

Fotó: szakosztály

Nagyot léptek Kállósemjénben, a nagyközség mindkét gárdája az NB II.-ben mutatja meg magát a következő szezonban. A hölgyek a Fehérgyarmat mögött a második helyen végeztek a megyei bajnokságban, mivel azonban a bajnok nem vállalta az osztályváltást, felkérésre Sarca Darius Alex csapata indulhat a sportág harmadik vonalában.

Keményebben dolgoztak

– Nagyon húzós heteken vagyunk túl, a csapatot ki kellett billenteni a komfort­zónájából, hiszen a megyei bajnokság és az NB II. között hatalmas a különbség. Ez óriási feszültséget okozott a játékosokban, hiszen meg kellett szokniuk azt a ritmust, tempót, amellyel találkoznak majd a szezon során. Ezért az eddigiektől eltérő és sokkal keményebb munkát végeztünk, emellett erős ellenfelekkel mérkőztünk meg. Játszottunk a Miskolccal, Mátészalkával, és részt vettünk egy tornán Nyíradonyban. Nagyon akartak a lányok, a hozzáállásukkal elégedett vagyok, de még ennél is többet szeretnék tőlük látni majd a pályán. Újoncként nem lehet más a célunk, mint megkapaszkodni az osztályba – mondta Sarca Darius Alex.

Az előző szezon csapata egyben maradt, hozzájuk csatlakozott három NB II.-es tapasztalattal is rendelkező játékos.

A település férfi csapata utcahosszal nyerte meg a megyei pontvadászatot, amellyel kivívta a feljutást.

– Az osztályváltás miatt a felkészülés alatt az eddigiekhez képest magasabb edzésszámmal dolgoztunk – kezdte érdeklődésünkre Bécsi János, a férfiak edzője. – Az első időszak a fizikális felkészítésről szólt, sokat futottunk és erősítettünk. Az időszak közepétől már előkerült a labda is és felkészülési mérkőzéseket is játszottunk. A találkozókon munkahelyi elfoglaltságok miatt nem mindig tudtam azt a csapatot pályára küldeni, amelyiket szerettem volna, ezenkívül apróbb sérülések és betegségek is hátráltatták a munkánkat.

Bízom az elvégzett munkában

A hölgyek tréneréhez hasonlóan Bécsi János is szerényen fogalmazta meg elvárásait.

– Egy-két fordulónak le kell mennie ahhoz, hogy lássam miként állunk, de bízom az elvégzett munkában és a srácok hozzáállásában. Újoncként nekünk még szoknunk kell az NB II. ritmusát, légkörét, szeretnénk a 6-8. hely valamelyikét megcsípni, hogy ne legyenek kiesési gondjaink – zárta Bécsi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában