Máriapócs

2021.09.01. 09:43

A driftesek az esőben is kivágták a rezet a RabócsiRingen

Az esztendő eseménye.

KM

Natalia Iocsak alig maradt le a dobogóról

Fotó: Janics Attila

Az igazi drukkereken az időjárás sem tud kifogni. Így voltak vele a drift szerelmesei a hétvégén a máriapócsi RabócsiRingen. A Matador Trackwood Drift Fesztivált kétnaposra tervezték, a szervezőknek végül négynapos lett. A versenyzők már csütörtökön bedepóztak, pénteken edzettek, szombaton versenyeztek és ez végül vasárnapra átnyúlt. Tizenkét nemzet több mint százharminc pilótája körözött száraz időben, esőben, a végén villanyfényben. Itthon ez volt a szezonzáró driftverseny, amelynek értékelésére a főszervező Béres Szabolcsot, a drifting.hu alapítóját, a szervező Hunakamo SE elnökét kértük fel.

– A Trackwood ismét az év eseménye volt, ez elvitathatatlan – kezdte Béres Szabolcs. – Azok a nézők, akik a végsőkig kitartottak, minden eddiginél komolyabb csatáknak lehettek szemtanúi. A versenyen új reménységek születtek, voltak, akik saját elmondásuk szerint többet tanultak a Trackwoodon egy alkalommal, mint máshol egy év alatt. Az időjárás több alkalommal kibabrált velünk, pénteken délután négy óráig esett, szombaton volt egy pici eső, aztán este tíztől, amikor a lényeg kezdődött a díjátadóig. Emiatt csúszott is a verseny és már vasárnapra fordulva, éjjel kettőkor ért véget. Az időjárás nem csak a versenyzők dolgát nehezítette meg, a szervezést is.

Jól szórakozott a közönség

A találkozón több kategóriában indultak a résztvevők, a nagy durranást a Legends jelentette.

– Nagyon sok régi arcot láthattunk, mindenki szeretettel fogadta őket – folytatta Béres Szabolcs – Sajnos ők mentek a szombat esti esőben. Néhány év múlva lesz majd folytatás, úgy vélem, nem lenne szerencsés minden esztendőben ellőni ezt a patront. Voltak, akik csak leporolták a régi autójukat, ezekkel nehéz volt felvenni a versenyt és az új technikákkal, hiszen akadtak, akik vadonatúj géppel érkeztek. Ami örömteli, hogy végig remek volt a hangulat, a nézők szemmel láthatóan jól szórakoztak.


Eredmények

A Matador Trackwood Drift Fesztivál legjobbjai

Pro: 1. Piskolti Kevin, 2. Max Heidric, 3. Dmitriy Illuk, 4. Tobias Poscian.

Pro2: 1. Ivan Kolobanov, 2. Radu Vadova, 3. Homan Zsolt, 4. Natalia Iocsak.

Street: 1. Tas Máté, 2. Kiss Norbert, 3. Koncz Ádám, 4. Vaczula Péter

Legends: 1. Nagy Róbert, 2. Dmitriy Illyuk, 3. Spirák Zsolt, 4. Xenikos Nasso

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában