asztalitenisz

2021.09.02. 09:34

A középmezőnyt célozták meg

Megyeszékhelyünk élvonalbeli csapata megkezdte szereplését.

BB

A NAC Nyíregyháza csapata, balról: Pad Franciska, Adamik Csenge, Laskai Írisz, Fülöp Szilvia

Fotó: MW-archív

Az elmúlt hétvégén megkezdődtek a küzdelmek a női Extraligában, a Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak újra a magyar női élvonal csapatai, hogy múlt pénteken, szombaton és vasárnap lejátsszák a bajnokság első fordulóit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapata három mérkőzést játszott. Az első fordulóban az Erdértől szenvedtek vereséget, megyeszékhelyünk gárdájának egyetlen győzelmét Laskai Írisz aratta, aki válogatott társát, Fejős Annát múlta felül. A következő körben a Budaörstől kaptak ki, a hétvégét viszont a Soltvadkert elleni győzelemmel zárták. Utóbbi találkozón Adamik Csenge és Fülöp Szilvia két-két győzelme mellett Laskai Írisz egy találkozót nyert, valamint a Laskai Írisz, Adamik Csenge duó diadalmaskodott. Negyedik mérkőzésükön a Győr lett volna az ellenfelük, azonban ez a találkozó elmaradt, mert a Rába-parti alakulatból Arlói Zsófia és Szvitács Alexandra a tokiói paralimpián szerepelt, utóbbi nem is akárhogyan, bronzéremmel gazdagította a magyar küldöttség éremkollekcióját.

Erősödött a kibővült mezőny

– Az előttünk álló szezonban a szövetség az eddigi nyolcról tizenkét fősre emelte a női élvonal mezőnyét, ezzel azonban nem hígult a mezőny, hanem erősödött, hiszen jó néhány csapatban két nívós külföldi játékos is ütőt ragad a bajnokság során. Biztos vagyok benne, hogy nagy harc várható, hiszen a pontvadászat végén négy csapat búcsúzik az élvonaltól – kezdte érdeklődésünkre Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője. A sorozat legnagyobb esélyese az Erdért és a Budaörs, de a sok külföldivel rendelkező Kecskemét és a Szekszárd is beleszólhat az érmekért folyó csatába.

Ami a mieinket illeti, a szakvezető elmondta, hogy csapatát a középmezőnybe várja. Arról is szólt, hogy sokat fejlődtek a lányok, amelyet Laskai Írisz nyáron az ifjúsági Európa-bajnokságon elért ötödik helyezésével is bizonyított, de Adamik Csenge is folyamatos tagja az ifjúsági válogatottnak. Mellettük Fülöp Szilvia is rendszeresen játszik NB II.-es férficsapatban, a tavaly államvizsgázó Tarsoly Zsófiára is több szerep hárulhat, és az apagyi nevelésű Hanustyák Fannira is számíthat a szakvezetés.

A női élvonal tagjai legközelebb október elején Ajkán találkoznak.


Asztalitenisz

Női Extraliga, 1. forduló

NAC Nyíregyháza–Erdért 1:6

Győzött: Laskai Írisz.

2. forduló

Budaörs–NAC Nyíregyháza 0:7

3. forduló

Soltvadkert–NAC Nyíregyháza 3:6

Gy.: Adamik, Fülöp 2–2, Laskai és Adamik, Laskai páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában