Máriapócs

2021.09.24. 09:51

„Brutál egy autó, azzal nem lehet gond” – Luigi Forddal fiesztázna a RabócsiRingen

A SuperCarsban még többesélyes a bajnoki küzdelem, az amatőrök zárnak a Keviép RX Fesztiválon.

ML

Luigi a Skodát (balra) Fordra váltotta, a Fiestával indul majd a máriapócsi versenyen

Fotó: kakucsring.hu

Benyó, Luigi, Kárai? Ki nyeri a hétvégi Keviép RX Fesztiválon a SuperCars kategóriát? Ki lesz a bajnok? Az biztos, hogy vasárnap arra választ kapunk, hogy a ralikrossz országos bajnokság máriapócsi futamán ki lesz az első, ám a bajnoki cím sorsa még aligha fog eldőlni. Három futam van hátra, az élen Benyó Máté áll (99 pont), mögötte jön Luigi (88), Kárai Tamás pedig harmadik (82), ám ő már eldobta a legrosszabb eredményét, amikor az Eb-futamon indult, nem a bajnokin.

Az eddigi legkevesebb, eldobható pontokat nem számítva viszont Kárai a legjobb (82), a második Benyó (79), míg Luigi a harmadik (72). Utóbbi, azaz Lajos Gyula esélyes a vasárnapi és még az összetettbeli győzelemre is.

– Az év eleje nagyon jó volt, az elmúlt két versenyen viszont komoly technikai hátrányba kerültünk az autóváltás miatt – kezdte érdeklődésünkre Luigi.

Ismét jó autóban

– Szerencsére ismét egy jó autóban ülök. A Peugeot-val mentem vagy tíz versenyt, a Skodával kettőt, de az katasztrófa volt. Most jön egy Ford Fiesta. Bizakodom, hogy jól zárjuk az évet. Az osztrák bajnoki címet már megszereztem, a szlovákban toronymagasan vezetek, de olyat még nem szabad mondani, hogy megvan.

– Ami a hazai bajnokságot illeti, amennyiben figyelembe vesszük a mínuszolást, akkor Kárai Tomi vezet Benyó Máté előtt, és én vagyok a harmadik – folytatta a pilóta. – Matematikailag még négy esélyes van, hiszen ide vehetjük Vas Zolikát is. Hármunknak van a legnagyobb esélye, igaz, most még az enyém tűnik a legkisebbnek.

Ami viszont igen érdekes, hogy lement négy futam és senki sem tudott duplázni, négy különböző versenyző nyert.

– Az első fordulóban én győztem, a másodikban Kárai, a harmadikban Benyó, a negyedikben pedig az orosz Belevszkij. Szerintem ez szenzációs, nagyon régen volt ilyen. Korábban a rali­krossz egyeduralkodók szakága volt, gondolok itt Maruzsi Lacira, majd Kotán Petire.

Mint egy mini-Eb

– Ennyire kemény régen volt a bajnokság, ez jó nekünk és a szurkolóknak egyaránt. Az pedig igen örömteli, amit a külföldi sajtó említ, hogy egy kis Eb a hazai bajnokság világbajnoki és Európa-bajnoki autókkal. Amennyiben ez így marad még egy-két évig, akkor az komoly nemzetközi mezőnyt vonzana.

– Ami az új autót illeti, az elmúlt hét végén ment Rigában a vébéfutamon.

Brutál egy autó, azzal nem lehet gond a RabócsiRingen

– így Luigi.

Ami a többi géposztályt illeti, Super1600-ban Körmöczi Balázs (Suzuki Swift) vezeti a bajnokságot Laczkó Lehel (Opel Astra) és Lencse Zoltán (Suzuki Swift) előtt. SuperTouringCars +2000-ben Vámosi Tibor (BMW E36) áll az élen a pályát jól ismerő Béke Attila (BMW E87) és G. Nagy Zoltán (BMW E30) előtt.

A SuperTouringCars -2000-ben a cseh Castoral Roman (Opel Astra), Répási Róbert (Skoda Fabia) és Held Zoltán (Peugeot 208) esélyesek a dobogóra a Keviép RX Fesztiválon. A SuperTouringCars -1600-ban az ifjú Körmöczi Gergő (Skoda Felicia) parádésan szerepel, a rutinos Kailbach Gergely (Honda Civic) és Fekete Dániel (Peugeot 206) pedig elszántan küzdenek a bajnoki címért. A Magyar Kupa -1600-ban Szabó Bulcsú (Honda Civic) viszi a prímet, Patu (Lada 2105) és Újházi Tamás (Toyota Yaris) előtt. A Magyar Kupa -1400-ban pedig jelenleg holtverseny van az első helyen Madari Tamás (Suzuki Swift) és Szabó Csanád (Suzuki Swift) között.

Nyíregyházi pilótákkal

A Swift HybridRX Cupban a nyíregyházi Vaskó Dominik szereplése meggyőző, Pál Krisztián a második, Cs. Nagy Zoltán pedig a harmadik helyen áll. MX5 Kupában Lóránt Benjamin és Néveri Konrád között dőlhet el a bajnoki cím, őket követi a harmadik helyen Dely Domonkos.

A Hankook Racer Cup kategóriában Csuti Kristóf, Kovács Domonkos és ifj. Nedeczki László vezetik a bajnokságot, míg Astra Divízióban Nagy Kamilla bámulatosan teljesített idén és megérdemelten áll az első helyen, őt pedig Császár Kornél és Zsebi Zoltán követi. A Junior Kupa pontvadászatában Rácz Márton áll a legjobban, Körmöczi Ákos a második, Csermely Móric a harmadik helyről várja a folytatást.


Ralikrossz | A Keviép RX Fesztivál programja

Szeptember 25. szombat

8: 1. edzés RNOB

9: 30: 2. edzés RNOB

11: 1. kvalifikáció RNOB

13. 30: 2. kvalifikáció RNOB

16: 1. edzés amatőr

16.15: 2. edzés amatőr

16. 30: 1. kvalifikáció amatőr

17: 2. kvalifikáció amatőr

Szeptember 26. vasárnap

8: 3. kvalifikáció CEZ

8: 40: 3. kvalifikáció RNOB

10. 30: 4.kvalifikáció CEZ

13: elődöntők RNOB

14: döntők RNOB

15. 30: 3. kvalifikáció amatőr

16: Elődöntők és döntőkamatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában