Kisvárda

2021.09.09. 09:21

Czérnával kétszer nyert a válogatott

A Kisvárda fiatal játékosa az U19-es nemzeti csapattal járt Szerbiában.

KM

Válogatott élmények után újra Kisvárdán van feladata Czérna Eriknek

Fotó: MW-archív

Élményekben gazdag hetek vannak Czérna Erik, a Kisvárda Master Good 18 éves, saját nevelésű futballistája mögött. A fiatal középpályás az NB I. harmadik fordulójában mutatkozott be az élvonalban, az MTK elleni meccsen sokat tett azért, hogy csapata fordítson, és 2–1-re megnyerje az idegenbeli találkozót.

Az azóta eltelt két fordulóban, a Fehérvár és a Mezőkövesd ellen is lehetőséget kapott a nagyok között, jó teljesítményével pedig felhívta magára Tímár Krisztián szövetségi edző figyelmét, aki behívta őt az U19-es válogatottba.

Gólból is kivette a részét

A korosztályos nemzeti csapat a napokban Szerbiában vett részt a Vilotics-kupán. A mieink Montenegróval játszottak a torna első napján, Czérna a mérkőzés 58. percében lépett pályára, ezzel ő a Várda Labdarúgó Akadémia első neveltje, aki hivatalos korosztályos válogatott mérkőzésen szerepelhetett – jegyezte meg a kisvardafc.hu. A mérkőzést 4–1-re nyerte meg a magyar válogatott.

– Egy nullás vezetésünknél léptem pályára, és végig jól éreztem magam a mérkőzésen – idézi a kisvárdaiak hivatalos honlapja Czérna Eriket. – Gólt nem szereztem, de a negyedik találatunkból sikerült kivennem a részem. Ekkor a szélen vezettem a labdát, kapura lőttem, de a labda kipattant a tizenhatoson kívülre, ahonnan társam a kapuba lőtte.

A mieink vasárnap Topolyán csaptak össze Azerbajdzsánnal, Czérna itt már kezdőként 80 percet kapott a 3–1-re megnyert összecsapáson. A házigazda szerbek elleni, keddi zárómeccsen aztán már nem lépett pályára a kisvárdai fiatal. A magyar csapat 1–0-s vereséget szenvedett.

A labdarúgó szerdán már bekapcsolódott klubja felkészülésébe. A Kisvárda vasárnap a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára az NB I. 6. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában