Salakmotor

2021.09.14. 17:20

Dennis az új vaspapucsos bajnok

Pawel beugróból lett főszereplő a Nagyhalász Speedway Ring remek szezonzáróján.

ML

A várt izgalmas és látványos futamokat hozta az idei utolsó megmérettetés a Nagyhalász Speedway Ringen. A szlovén–szlovák–magyar közös bajnokság negyedik, zárófordulóján a verseny és a négy forduló összesítésének elsősége, illetve három nemzeti szövetség bajnoki címe volt a tét.

A kulisszák mögé pillantva óriási bravúr volt, hogy végül tizenöten vonultak be a bemutatásra. Ugyanis pénteken derült ki, hogy többen visszaléptek a versenytől, így például az összesítésben második szlovén Nick Skorja, valamint a szlovák szövetség licenceivel indulók. Albók József, a rendező klub vezetője, pályatulajdonos a kiváló sportbaráti kapcsolatainak köszönhetően mozgósítani tudott három lengyel motorost, akik közül végül a beugró Pawel Miesiac főszereplő lett.

A tizenegyedik futamban derült ki, hogy már csak egy versenyzőnek van esélye a százszázalékos produkcióra. Az eddig három, két-két futamgyőzelemmel bíró motoros csatáját Miesiac nyerte a szintén beugró honfitárs, Tomasz Orwat és az összetettben élen álló szlovén Matic Ivacsics előtt.

Győzelem két rajt után

Számunkra még nagyobb téttel bírt a tizennegyedik futam. A vasadi színek után ismét a nagyhalászi klub versenyzőjeként induló Fazekas Dennis ugyan csak egy pontot kapott, ám ez is elegendő volt, hogy négy pontra növelje előnyét a bajnoki sorrendben mögötte álló Kovács Roland előtt, ezzel a húszesztendős vaspapucsos megszerezte a magyar bajnoki címet.

Dennis egyébként igencsak kitett magáért, hiszen az alapszakasz után 11 ponttal az ötödik helyen állt. A élen végző Miesiac és a második Ivacsics már a döntőbe jutott, a következő négy motorosra még egy különfutam várt, hogy az első két helyezett tagja lehessen a finálénak.

Az első rajtot túlságosan jól kapta el Dennis, amiért figyelmeztették, és újabb start jött. Ez nem zavarta meg a fiatal magyar motorost, és izgalmas csatában végzett az élen. Így ő és a másodikként célba érkező lengyel David Rempala is résztvevője volt a mindent eldöntő zárófutamnak. Itt is jól startol Dennis, aztán izgalmas és látványos csatát vívott az elsőségért Miesiaccal. Végül a nagyobb rutin a lengyel javára döntött, ám Dennis második helye is igencsak megsüvegelendő teljesítmény. A harmadik helyen Rempala ért célba Ivacsics előtt. Nagy volt az öröm a nagyhalásziaknál és a nézőtéren is, mert remek motorozással szerezte meg a bajnoki címet Dennis.

Ami a többi magyart illeti, a második helyen záró Kovács Roland a hetedik futamban nagyot bukott. Szerencsére motorra tudott ülni, és a folytatásban két futamgyőzelemmel, végül nyolc ponttal a hetedik helyen végzett a versenyen, és második lett a bajnokságban. Magosi Norbert futamgyőzelem nélkül hét ponttal nyolcadik volt, Bárány Márk kétszer indult olyan körözésen, amelyen csak hárman voltak, végül két pontot kasszírozott. Üveges Szabolcs egyszer indult így, és egy ponttal zárt.

Sajnos nem a rendező hibája, hogy csak tizenöten kezdték a versenyt, és végül csak tizennégyen fejezték be, mert a tizenkettedik futamban bukó szlovén Denis Stoj megsérült, és már nem tudta folytatni a találkozót.

Összesítésben negyedik

A négy forduló összesítésében Ivacsics végzett az élen, a honfitársa, Nick Skorja és a szintén szlovén Anze Grmek előtt. Mögöttük Fazekas Dennis a negyedik.

A szlovének bajnoki címét ismét megvédte Ivacsics. Ő, Skorja és Grmek a hét végén a csapat-világbajnokság lettországi elődöntőjén ülnek majd motorra. A szlovákok később döntenek a bajnoki helyezésekről.

Salakmotor

A szlovák–szlovén–magyar bajnokság negyedik fordulójának eredménye

1. Pawel Miesiac (lengyel) 15+3

2. Fazekas Dennis 11+2

3. David Rempala (lengyel) 11+2

4. Matic Ivacsics (szlovén) 13

5. Tomasz Orwar (lengyel) 12

6. Anze Grmek (szlovén) 10

7. Kovács Roland 8

8. Ondrej Smetana (cseh) 8

9. Andrei Popa (román) 7

10. Magosi Norbert 7

11. Denis Stojs (szlovén) 4

12. Mateusz Gzyl (lengyel) 4

13. Milen Manev (bolgár) 4

14. Bárány Márk 2

15. Üveges Szabolcs 1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában