Hübner Nyíregyháza BS

2021.09.07. 09:16

Erre a teljesítményre építhetnek a Cápák

Pethő Ákos sok pozitívumot látott Oroszlányban, és azt is, hogy miben kell javulni.

MK

A Blue Sharks a harmadik helyen fejezte be a Bányász Kupát

Fotó: klub

A Hübner Nyíregyháza BS múlt hétvégén az oroszlányi Bányász Kupán folytatta felkészülését. Ezen a tornán már pályára lépett Nigel Johnson és C. J. Bryce, valamint egy amerikai próbajátékos, Seth LeDay is lehetőséget kapott. A Cápák az elődöntőben sokáig tartották magukat az OSE ellen, végül a házigazda ellépett és 89–78-ra győzött. A bronzmérkőzést borzasztóan kezdte a Blue Sharks, a Pécs már 19 ponttal is vezetett, de a második félidőben nagyot küzdöttek a nyíregyháziak, és 78–72-re nyertek.

Javítják a hibákat

– Nigel Johnson és C. J. Bryce is az első meccsét játszotta, sok újdonsággal találkozhattak és bizonyítani is akartak, ezek miatt picit hullámzó volt a játék. Még le kell tisztázni a mozgásokat, össze kell szokniuk a társakkal, de látszott, hogy jó képességűek és motiváltak – mondta Pethő Ákos az amerikaiakról, akik két nap alatt összesen 91 pontot szereztek. – A védekezéssel nem voltam megelégedve, nagyon sok hibát vétettünk, de örülök, hogy az első meccsen is végig volt tartásunk. Az OSE dobóformájához mi is hozzájárultunk, mert az elején üres helyzeteket engedtünk az ellenfélnek, amely így elkapta a fonalat, utána hiába védekeztünk már jól, olyan jó ritmusban voltak a hazaiak, hogy a negyedik negyedben már emberről is bedobtak mindent.

– A Pécs ellen is védekezésben volt sok hibánk, főleg a meccs elején – folytatta értékelését az edző. – Az első és a második negyedben egyaránt huszonnégy pontot engedtünk, utána a második félidőben összesen kaptunk ennyit. Agresszívabban játszottunk, jobban éreztük a segítéseket, ez meghozta a támadás ritmusát. Ott volt Kiss Benedek és Bazsó Brúnó révén extra teljesítmény, Tóth Gergelyt is egyre jobban kezdik érezni a légiósok. Egyénileg voltak nagyon jó megmozdulások, ezt kell a csapatba beilleszteni. Összességében sok pozitívumot láttam és örülök, hogy sok olyan dolog is kijött, amit kulcsfontosságú kijavítani. A hét eleje arról szól, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat és építkezzünk tovább, valamint készülünk a Sitku Ernő Emléktornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában