Kosárlabda

2021.09.25. 09:19

Hazai pályán is bemutatkoznak

A Blue Sharks első itthoni, élvonalbeli mérkőzésén a bajnokság két magyar vezetőedzője találkozik.

MK

Szombaton is szükség lesz C. J. Bryce jó játékára

Forrás: KM-archív/Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Több mint öt év után újra élvonalbeli kosárlabda-mérkőzést láthat a nyíregyházi közönség, arra pedig már 2015. március 4-e óta várnak a szurkolók, hogy csapatuk a Continental Arénában, korábbi nevén Bujtosi Szabadidőcsarnokban lépjen pályára első osztályú meccsen. Szombaton 19 órakor ez megvalósul: a Hübner-Nyíregyháza BS a Kecskemétet fogadja a második fordulóban.

Még hosszabb jó periódust!

A Cápák Debrecenben kezdték meg az idényt a DEAC elleni 79–65-ös vereséggel, míg a KTE ugyancsak kikapott hazai pályán a Kaposvártól (74–62).

– Az előzetes várakozások alapján két olyan csapat találkozik, amely nem a top helyezésekért fog küzdeni, ráadásul mindkét együttes vereség után érkezik – mondta el lapunknak Pethő Ákos, a Blue Sharks vezetőedzője. – Mindkét fél szeretne rögtön javítani, ha ezt nézzük, nagyon fontos a mérkőzés, biztosan motivált lesz a Kecskemét is. Szeretnénk a szurkolóinkra jó benyomást tenni, de biztosan nem lesz egyszerű meccs. Tovább kell tolnunk azt a húsz-huszonöt perces időszakot, ami Debrecenben jól működött.

A kecskemétiek négy dél-szláv és egy amerikai kosárlabdázót foglalkoztatnak, de nagy erősségük a sokszoros válogatott Wittmann Krisztián is, aki az előző idényben 35 évesen 14 pontot átlagolt.

Nem számít, ki az ellenfél

– Nagyon rutinos csapat, amely három légiósát is megtartotta, hozzájuk érkezett Milutinovics és Pollard személyében két szintén tapasztalt játékos – tette hozzá a tréner.

– Ha nem is a leglátványosabban, de nagyon okosan játszanak. Az lesz a kulcs, hogy csökkentsük a Debrecenben elkövetett hibáink számát, mert a Kecskemét olyan csapat, amelyik könyörtelenül kihasználja ezeket.

– Csütörtökön a figurákat gyakoroltuk át és dobtunk, a pénteki csapatedzésen pedig megbeszéltünk egy-két szituációt – mondta el a Cápák magasembere, Mokánszki Máté, aki a mérkőzés napján tölti be 21. életévét. – A Kecskemét kerete rutinos játékosokból áll, magas poszton külföldi játékosaik vannak, de mezőnyben is jó kosárlabdázókkal rendelkeznek. Izgatottan várjuk a szombati mérkőzést, remélem, hogy a hazai közönséget győztes meccsel tudjuk megajándékozni.

Az élvonalban mindössze két magyar szakember tevékenykedik vezetőedzőként, az egyik Pethő Ákos, a másik a Kecskemét trénere, Váradi Kornél.

– Ebbe nem gondoltam bele, tisztelem Kornélt, jó viszonyban vagyunk, de nem így fogom fel – válaszolt Pethő arra a kérdésre, jelent-e pluszmotivációt, hogy magyar kollégával találkozik. – Az ő csapata az enyém ellen, mindketten nyerni akarunk, ez inkább csak érdekesség, hogy a két magyar edző csap össze.

A belépéssel kapcsolatos információk

A nyíregyházi klub ettől a szezontól már online is értékesít jegyeket. Emellett továbbra is vásárolhatók tikettek mérkőzésnapon a pénztárnál, ám egyelőre csak készpénzes fizetés lehetséges. A pénztárat egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyitják meg.Fontos információ, hogy a nagy parkoló felőli bejáraton csak a csapattagok, mérkőzésen közreműködő személyek, a Continental Aréna dolgozói, az újságírók és a VIP-vendégek léphetnek be, mindenki más a főbejáraton közlekedhet.A belépés a hatályos jogszabályoknak megfelelően:– A 18 évnél idősebb nézők a koronavírus elleni védettségüket védettségi igazolvánnyal vagy applikáción keresztül igazolva léphetnek be a mérkőzésekre. Mindkettő csak arcképes hatósági igazolvánnyal együtt jogosít a belépésre.– A 18 évnél fiatalabb, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nézők nagykorú, védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő társaságában léphetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában