Asztalitenisz

2021.09.04. 09:06

Hétvégén már beindul a pingpongnagyüzem

Az NB III. két csoportjába tíz csapatot ad megyénk.

BB

Fotós: DODÓ FERENC

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a bajnokság a női Extraligában, ezen a hétvégén már az alacsonyabb osztályokban is útjára indul a kaucsuklabda. Megyénket a sportág második vonalában az Apagy képviseli. A település férficsapata osztályozón biztosította további tagságát az osztályban.

– Budapesten a Miskolc ellen vívtuk meg a mérkőzést, és sikerült nagy különbséggel legyőznünk a MEAFC-ot (8:1, a szerk.). Új játékos nem csatlakozott a keretünkhöz, legnagyobb erősítésünk az lehet, ha Hodász László rendszeresen el tud jönni a mérkőzésekre Szatmárnémetiből. Szeretnénk továbbra is bennmaradni az osztályban – tájékoztatta lapunkat Fodor István, az együttes játékosa.

Az Apagy első mérkőzését a KSI ellen vívta volna, azonban Laskai Írisz a varasdi horvát nemzetközi utánpótlástornán vesz részt, ezért a találkozót egy későbbi időpontban játsszák le a felek.

Mint ahogy az NB I.-ben, úgy az NB II.-ben is egy megyénkbeli csapatot találunk, a Nyírbátori ASE az előző szezonban a hetedik helyen fejezte be a pontvadászatot.

A dobogó sem elképzelhetetlen

– Csapatunk összetétele változott, Vígh Tamás távozott tőlünk, valamint Pink Márk sem minket erősít már. Helyettük a saját utánpótlásunkból hozunk fel játékosokat, Máté Dávid, Baracsi Máté és Baracsi Elek közül egy mindig játszani fog, de lesz olyan alkalom is, amikor ketten is asztalhoz állhatnak majd – mondta Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője. – Nagy valószínűséggel az Extraligás Kecskemétbe kölcsönadott Tölgyes Dorottya is szóhoz jut majd versenynaptára függvényében – tette még hozzá.

Egyel lejjebb, az NB III.-ban megyénk uralja a mezőnyt, az Észak Alföld A jelű csoportjában négy, míg az B jelűben hat, köztük a megyei bajnokságból frissen feljutó NYVSC-Eissmann, szabolcsi együttes található.

– Változatlan összetételben vágunk neki a magasabb osztályú küzdelmeknek, véleményem szerint képesek lehetünk a középmezőny elején végezni, ha minden jól összejön, akár a harmadik helyre is befuthatunk – latolgatta az esélyeket Böszörményi Attila szakosztályvezető.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában