fogathajtás

2021.09.12. 19:03

Ifjabb Fekete csapatban világbajnok

A nyírbátori fogathajtó megnyerte az akadályhajtás, második volt maratonhajtásban.

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat – ifj. Fekete Györggyel és ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészülve – megvédte címét a hollandiai Kronenbergben rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. Hölle és a válogatott sikerével sorozatban ötödször mind a két aranyérem Magyarországé lett.

A címvédő a díjhajtást megnyerte, majd a maratonhajtás után is vezetett, és éllovas pozícióját az akadályhajtásban is meg tudta őrizni.

Az utolsó napon két verőhibája és némi időtúllépése volt, de így is az élen maradt, elsősorban azért, mert a szombaton még második német Sandro Koalick elrontotta az akadályhajtást, és a negyedik helyre csúszott vissza.

A csapat húzóembere ifj. Fekete György,a Nyírbátori Lovas Egyesület kiválósága volt, aki a szombati maratonhajtáson márodik volt, az akadályhajtást viszont megnyert 0,92 hibaponttal, a második pedig ifj. Nagy Tibor lett 1,52-vel. Utóbbi eredménye csak az egyéni versenyben számított.

Összesítésben Hölle mögött a második helyen a francia Franck Grimonprez, a harmadikon pedig a német Anna Sandmann végzett, ifjabb Fekete tizenharmadik volt. Csapatban a magyarok mellett a németek és a hollandok zártak még dobogós pozícióban. A vb-re 22 ország száz fogathajtója nevezett, a csapatversenyben pedig 18 válogatott volt érdekelt.

 

Borítókép: Ifjabb Fekete György parádésan hajtott Fotó: Krisztina Horváth/Hoefnet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában