Asztalitenisz

2021.09.29. 08:13

Laskai Írisznek párosban szép az élet

Az országos utánpótlás-bajnokságon több érmet is nyertek.

BB

Laskai Írisz két érmet nyert Bükön

Forrás: KM-archív

Fotó: Szovathy Kinga

A közelmúltban Bükön rendezték az utánpótlás országos bajnokságot, a megméretésen a különböző korosztályokban megyénket a Nyírbátori ASE és a NAC Nyíregyháza versenyzői képviselték.

Egyéni ezüst és bronz

A legkisebbek között (U11) a nyírbátori Tokai Ádám és Vasvári Hanga a főtábla első fordulójában búcsúzott. Eggyel magasabb korosztályban (U13) a szintén nyírbátori Kóka Zsolt egy kört ment a főtáblán, Baracsi Máté pedig kettőt. A serdülő fiú párosok között a Német Árpád, Timádi Zsolt duónak a legjobb 32 között ért véget a verseny, szintén eddig jutott a KSI-s Táltos Mátéval az oldalán Baracsi Máté. Az ifjúságiak között több babér termett versenyzőinknek, a vegyespárosok küzdelmében Laskai Írisz a ceglédi Ócsai Mátéval egészen a döntőig menetelt, ott azonban drámai küzdelemben, a döntő játszmában 7–3-as vezetésről elveszítették a mérkőzést a Huzsvár Erik, Fejős Anna duóval szemben, így második helyen végeztek. Írisz a párosban is kitett magáért, csapattársával, Adamik Csengével bronzérmet nyertek. Ezzel a teljesítménnyel Laskai Írisz Fejős Anna mögött második helyen áll a párosok ranglistáján. A két lány az egyéni küzdelmek során a legjobb tizenhat között mérkőzött meg egymással, találkozójukat Adamik Csenge nyerte, aki meg sem állt az elődöntőig, ahol a nyírbátori Tölgyes Dorottya búcsúztatta, aki végül a második helyen végzett.

Sűrű a programjuk

Asztaliteniszező hölgyeink mozgalmas hónapok elé néznek, a csapatbajnoki küzdelmek mellett nemzetközi tornákon is megmutathatják tehetségüket, Tölgyes Dorottya és Laskai Írisz jelenleg a szerb nemzetközi ifjúsági és serdülőversenyen vesz részt, de asztalhoz állnak majd októberben az olasz korosztályos nemzetközi megméretésen, novemberben pedig Szombathelyen a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők magyar nemzetközi bajnokságon ragadnak ütőt. A vasi versenyen tavaly a pandémia miatt a magyar válogatott mellett csak a csehek vettek részt, de az előző években 40–45 ország, köztük Ázsia legjobb korosztályosai is tiszteletüket tették, így a szervezők idén joggal bíznak abban, hogy újra rangos mezőny gyűlik össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában