salakmotor

2021.09.09. 09:37

Matic Ivacsics megízlelhette a halászi ovált

A szlovén címvédő nyerni szeretne szombaton, szintén bajnoki címet céloz meg Fazekas Dennis.

ML

Matic Ivacsics is mindent megbeszélt szerelőjével

Fotó: Mán László

Igencsak egyértelmű, hogy Matic Ivacsics nyerni szeretne szombaton a nagyhalászi Speedway Ringen. Versenyt és bajnokságot egyaránt. Ekkor rendezik a szlovák–szlovén–magyar salakmotoros közös bajnokság negyedik, zárófutamát.

Remek lehetőség volt

Mindhárom nemzet szövetsége külön hirdet bajnokot, az összesítésben pedig a szlovén címvédő, Ivacsics vezet honfitársa, Nick Skorja előtt. A legutóbbi fordulóban hazai közönség előtt motorozhatott Ivacsics, és hibátlan teljesítménnyel rukkolt ki Kroskóban.

Szerdán délelőtt a verőfényes nyárutóban a nagyhalászi oválon lehetett edzeni. A lengyel bajnokságban, a MSC Wölfe Wittstock színeiben is szereplő szlovén vaspapucsos három motorral, szerelővel és segítőkkel érkezett, és szemmel láthatóan odatette magát a tréningen, hogy a legjobb beállítást sikerüljön majd megtalálni a szombati találkozóra.

Hasonlóan tett a magyar bajnoki címre hajtó Fazekas Dennis is, aki immár ismét a Nagyhalász Motorsportjáért Egyesület színeiben fogja húzni a gázt. Albók József elnök, a pálya tulajdonosa nem volt rest és időnként locsolókocsiba pattant, hogy a salak megfelelő állapotban legyen.

Dennis két körön kívül, kettőn pedig belül húzta, szinte a szegélyen, hogy sikerüljön megtalálni az ideális paramétereket. Nyugodtan motorozhatott, hiszen Vaskó Norbert és Szlovenszki László személyében szakavatott kezek állították be a motorokat.

Mellettük a háromszoros magyar bajnok, Magosi Norbert is tréningezett, valamint Bárányos Márk is élt a lehetőséggel. A debreceni klub színeiben versenyző Magosi a tréning végén kijelentette: ez az edzés! Valóban talán tucatnyiszor bement körözni, mindannyiszor módosítottak a motorok beállításán. Nem volt itt viszont a szombaton szintén rajtoló Kovács Roland, Üveges Szabolcs és a halásziak licenszével szereplő bolgár Milen Manev.

Az edzés is látványos lesz

– Úgy gondolom, hogy azoknak, akik éltek az edzés lehetőségével, előnyére válik mindez a szombati versenyen. Az előrejelzések alapján hasonlóan kellemes, napos idő lesz, és aki megtalálta az ideális beállításokat, nyugodtabban várhatja majd a rajtot. A start 15.15-kor lesz, de a nézőknek már érdemes lesz 14 órára kijönni a pályára, mert a kötelező, a mostanitól rövidebb edzés is látványos motorozásokat ígér – tudtuk meg szerdán Albók Józseftől.

A szombati mezőny nagy része már húzta a halászi oválon, ismerik a pályát, Ivacsics most tesztelhette, így a szezonzáró a megszokott színvonalú versengést ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában