Kézilabda

2021.09.18. 13:00

Megyei derbikkel indul a harmadosztályú szezon

A Kállósemjén női és férfi csapata is debütál az NB II.-ben.

BB

Gubó Alex és csapata a Fehérgyarmat, míg a Tiszavasvári Hajdúböszörmény ellen kezdi meg a szezont | Fotó: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Hétvégén az NB II.-ben is útjára indul a labda, a sportág harmadik vonalában a hölgyeknél három, míg a férfiaknál öt csapat képviseli megyénket.

Újonc ellen kezdenek

Szombaton a Vitka SE a Borsod Sportklub vendégeként Alsózsolcán lép pályára.

– Újonc csapat ellen kezdünk, sok mindent nem tudunk róluk, biztosan lelkesen vetik bele magukat majd a küzdelembe, de azt gondolom, hogy a rutin a mi oldalunkon van – mondta az együttes játékos-edzője, Vakarcs Krisztina.

Szintén ezen a napon a férfiaknál az újonc Kállósemjén az osztályban szintén először szereplő Acélváros KK-t látja vendégül.

– Bízom a jó rajtban, szeretnénk győzelemmel bemutatkozni az osztályban – fogalmazott Bécsi János, a Kállósemjén trénere.

Jó rajtban bíznak Szalkán

Megyei derbin néz egymással farkasszemet a Fehérgyarmat és a Nyírbátor.

Gubó Alex és csapata a Fehérgyarmat, míg a Tiszavasvári Hajdúböszörmény ellen kezdi meg a szezont | Fotó: KM-archív

– A feljutásra pályázó Nyírbátort fogadjuk, azt várom a csapattól, hogy odaadással, küzdéssel próbáljunk meg egy jó eredményt elérni. Szeretnénk nyerni, mindent meg fogunk tenni ennek érdekében – mondta Varga László, a Fehérgyarmat játékos-edzője.

Az ellenfél szakágvezetője, Petneházi Zsolt arról beszélt, hogy tisztelik ellenfelüket, de céljaik elérése érdekében két pontért utaznak a megyei rivális otthonába.

A Tiszavasvári ideiglenes otthonában, Hajdúnánáson látja vendégül a Hajdúböszörményt, a vasváriak mestere, Hadas Sándor kíváncsian várja a nyitányt, elmondása szerint két-három fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy lássa, mennyit ér az elvégzett munkájuk.

Vasárnap a hölgyeknél a Kállósemjén Mátészalkán vizitál. A hazaiak edzője, Nagy Márkus Peónia bízva a jó rajtban, győzelmet vár csapatától és szeretné viszontlátni tanítványaitól védekezésben és támadásban egyaránt azokat az elemeket, amelyeket gyakoroltak a felkészülés során.

Az ellenfél mestere, Sarca Darius Alex szeretné, ha csapata megnehezítené a szalkaiak dolgát.

A Kisvárda férfi alakulatának edzője, Türk Ferenc pedig arról beszélt, hogy csapatából nyolcan is huzamosabb ideje betegséggel küzdenek, így még nem tudja, milyen összeállításban veszik fel a harcot a Nádudvarral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában