kézilabda

2021.09.14. 11:14

Nagy reményekkel kezdik a szezont

A Mátészalka és a Vitka SE is a dobogót veszi célba az NB II.-es pontvadászatban.

BB

A fekete mezes Mátészalka és a Vitka SE is éremre tör a bajnokságban

Fotó: KM-archív

Hétvégén már a sportág harmadik vonalában is útjára indul a labda, a hölgyeknél az NB II. Keleti csoportjában a Vitka SE és a Mátészalka is dobogón végzett az előző szezonban, így az előttünk álló pontvadászatnak is komoly célokkal vágnak neki.

Támadásban erősödtek

– Augusztusban mindennap edzéseken vettek részt a lányok, a hónap közepén pedig Kisvárdán edzőtáboroztunk, amelyen az erőnlét és az állóképesség fejlesztése került középpontba – kezdte érdeklődésünkre Vakarcs Krisztina, a Vitka SE edzője.

Az együttes az edzőmérkőzések mellett felkészülési találkozókon is lemérhette az elvégzett munka hatékonyságát.

– Támadásban erősödtünk, a védekezésünket illetően viszont vannak még kérdőjelek. Gyorsabb lett a játékunk, de az összeszokottság még hiányzik, az új játékosoknak még több mérkőzés kell, hogy elérjék azt a szintet, amit elvárok és szeretnék látni a pályán. A felállt fal ellen akadozott a játék, de a lerohanásokból szépen fejeztük be az akciókat. A fő hangsúly a védekezésen volt, sokat gyakoroltuk az 1-1, illetve 2-2 elleni párharcokat. A bajnokságban a hátsó alakzatban több agresszivitást szeretnék látni csapatszinten – összegezte tapasztalatait Vakarcs Krisztina. – Az gondolom, hogy most elég erős a mezőny, de bízom benne, hogy tudunk majd extrákat nyújtani, és bravúros győzelmeket fogunk aratni. Remélem, a sok munka, amit belefektettek a lányok a felkészülésbe, az a mérkőzéseken meg fog mutatkozni. Célunk nem lehet más, mint a dobogón végezni – zárta a játékos-edző.

A megyei rivális Mátészalka sem tétlenkedett a felkészülési idő alatt, az együttes edzőjét, Nagy Márkus Peóniát kérdeztük az elvégzett munkáról.

– Jól sikerült a felkészülésünk, szerencsére elkerültek bennünket a sérülések, és egyéb elfoglaltságok sem jöttek közbe, így mindenki minden edzésen részt tudott venni.

Magasra tették a lécet

– Az elvégzett munkával elégedett vagyok, mindenki nagy odaadással végezte feladatát – fogalmazott a Mátészalka edzője.

– Természetesen az edzések mellett mérkőzéseken is teszteltük felkészültségünk állapotát. Belső három poszton változott az összeállításunk, ez az első egy-két találkozón meglátszott, támadásban és védekezésben is akadozott a játékunk, szerdán viszont a Kállósemjén ellen már elég jól működött – mondta Nagy Márkus Peónia. – Az utóbbi években magasra tettük a lécet magunk elé, ez pedig kötelez bennünket. Ezúttal is a dobogót célozzuk meg, ez azonban sok mindentől függ, egy-egy sérülés keresztülhúzhatja számításainkat – tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában