Kisvárda Master Good

2021.09.20. 09:11

Nem volt miért izgulni Debrecenben

A gólfesztivál elmaradt, a Kisvárda győzelme így sem forgott veszélyben.

MK

Driton Camaj (hátul) szerezte a második gólt

Fotó: Molnár Péter

Az élvonalbeli bajnokságot vezető Kisvárda Master Good eddigi remek formája miatt masszív esélyesként érkezett az NB III.-ban feljutásra vágyó DEAC-hoz. A vendégek, mondhatni tartalékosan, de így is jó nevekből álló kezdővel álltak ki Debrecenben, a Magyar Kupa 3. körében.

A csapatban voltak olyan futballisták, akik hosszabb kihagyás után még a meccs­rutinjukat igyekeznek visszanyerni, valamint olyanok, akik idáig kevesebb lehetőséget kaptak. A kaput a 20 éves Artem Odincov védte, valamint a várdaiak első csapatában is bemutatkozott Andrei­-Ionut Peteleu.

Ha már hosszabb kihagyás… Az Achilles-ín-szakadásból nemrég visszatért Gosztonyi András a kezdőben kapott helyett, de már a 24. percben le kellett cserélni. A középpályás és ellenfele úgy ért földet egy felugrás után, hogy a debreceni játékos stoplija öt centi hosszan felszakította a bőrt Gosztonyi műtött bokáján. A nyílt sebet össze kellett varrni, úgy néz ki, nem akkora a baj, mint tavaly nyáron.

Feljebb tekerték a tempót

A találkozó első félideje olyan volt, mint amilyet Joao Janeiro vezetőedző vizionált. A motiváltan futballozó hazaiak jól tartották magukat, a játékrész kevés helyzetet hozott. A várdaiak a fordulás után valamelyest felpörgették a tempót, ennek eredményeként gyorsan jött is a vezető találat: Lucas jobb oldali beadásából Lazar Zlicsics közelről fejelt a rövid alsóba. A DEAC nem tudott újítani, veszélytelen volt NB I.-es riválisa kapujára. A Kisvárda a 75. percben lezárta a meccset, miután Nagy Mihály Krisztián kapusról kipattanó lövését Driton Camaj négy méterről az üres kapuba passzolta.

Noha nem gálázott a szabolcsi együttes, megérdemelten jutott tovább a következő körbe.


Labdarúgás: Magyar Kupa, 3. kör

DEAC–Kisvárda Master Good 0–2 (0–0)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 300 néző, v.: Ducsai (Varga, Hovanecz). DEAC: Deczki – Sárosi, Soltész (Virág, 74.), Orosz – Jankelic, Spitzmüller, Tochukwu (Sidibe, 54.), Sándor T. (Trencsényi, 54.), Al-Sheraji, Szabó – Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás. Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Rubus, Peteleu – Lucas, Zlicsics – Asani (Nagy M. K., 68.), Ötvös (Szimovics, a szünetben), Gosztonyi (Czérna, 24.) – Camaj. Vezetőedző: Joao Janeiro. Gól: Zlicsics (51.), Camaj (75.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában