Nyíregyháza Spartacus

2021.09.29. 19:22

Sajnos visszavágott a Vasas

A szerdai esti rangadón gyengén játszott a Szpari.

ML

Öröm itt, bánat ott, sajnos megérdemelten nyertek a hazai piros-kékek | Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Fotó: Török Attila

Azt túlzás lenn állítani, hogy focilázban égett Angyalföld szerdán. A másodosztályú focibajnokság hétközi fordulóján, akár rangadóján a negyedik Vasas ekkor fogadta a tabellán harmadik Nyíregyháza Spartacus együttesét.

Az Illovszky Rudolf Stadionból sem hiányoztak a Szpari szurkolói, akik lelkesen biztatták kedvenceiket. Vasárnap este is tévés meccs volt az angyalföldiek győri fellépése, ami hazai sikerrel ért véget. A Szpari a Csákvárt fogadta és ikszelt. Így aztán mindkét együttesnek volt mit javítani szerdán. A fővárosiakat az is motiválhatta, hogy tavasszal az utolsó előtti fordulóban a Szpari legyőzte és ezzel elszállt a feljutás.

- Küzdelmes mérkőzés elé nézünk, masszív csapattá nőtte ki magát a Nyíregyháza – vélekedett a meccs előtt Berecz Zsombor, a Vasas játékosa.

- Vissza kell vágni a májusi vereségért, csak a győzelemre koncentrálunk- ezt már Hinora Kristóf mondta, aki a Szpariban is megfordult. A nyíregyháziak közül egyik játékos véleményére sem volt kíváncsi a tévés tudósító.

Szergej Pacaj a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy a biztos védekezés mellett elől élesnek kell lenni a sikerhez. A vasárnapihoz képest három helyen változott a nyírségiek kezdője. A piros-kékben pompázó angyalföldiek léptek fel támadólag, és a korábban a Szpariban is játszó Pekár László szerencsés lövésével vezetést szerzett. A hátrányban élénkebb lett a vendégek támadójátéka, egy támadás végén a Csákvár ellen gólt szerző és a kezdőbe került Zamostny Balázs lőtt fölé.

Nagy változás azonban nem történt, a hazaiak továbbra is mezőnyfölényben játszottak és majdnem növelték az előnyüket. Fejér Csongor rosszul rúgta előre a labdát, amelyet Hinora Kristóf majd negyven méterről kapásból a kapura emelte. A laszti a gólvonal előtt két méterrel landolt majd szerencsére a léc fölött távozott a játéktérről. Igazából nem derült ki, hogy ezen a meccsen ennyire képes a Szpari, vagy csak vár a nagy lehetőségre. Ám az biztos, hogy a játszótéren is csak az rúghatott a lasztiba akinél ott volt.

Öröm itt, bánat ott, sajnos megérdemelten nyertek a hazai piros-kékek | Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Nyilvánvaló, hogy Szergej Pacaj is elégedetlen volt a látottakkal, mert négy helyen is változtatott. Sajnos ez nem igazán jött be, mert a játék képen nem nagyon módosult. Ugyan az első félidőhöz képest többet volt a labda a vendégeknél, ám a támadásai kisérleteiknek nem volt éle. Ez alól kivételt jelentett, amikor Gresó Mátyás lövését kellett védenie az egykori nyíregyházi kedvencnek Jova Leventének. A hajrában a farbával akart kirukkolni Szergej Pacaj, hiszen pályára küldte az a Novák Csanádot, aki korábban a Vasas alkalmazásában is állt.

Nem sokkal később kiderült, hogy nem ő volt a nyerő, hanem az öreg motoros, 35 esztendős Feczesin Róbert, akinek megszerezte a Vasas második, három pontot érő találatát. Az eredmény azt is jelentett, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán. A gond nem is azzal van, hogy kikapott a Szpari. Ez beleférne egy, a feljutásért sokat áldozó Vasas otthonában, ám a játék az csapnivaló volt. Ezen kell változtatni mihamarabb, hogy a bajnokság korábbi szakaszában játszó Szparit láthassuk majd hétfőn a Siófok elleni meccsen.

Labdarúgás: NB II., 10. forduló

Vasas-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

Illovszky Rudolf Stadion. 980 néző,v.: Pintér (Király, Horváth)

Vasas: Jova – Szivacski, Iyinbor, Otigba, Silye – Márkvárt (Hidi M, 54.), Pekár (Terbe, 90+1.), Berecz – Radó (Rétyi, 62.), Bobál G (Feczesin, 62.)., Hinora. Vezetőedző: Kuttor Attila

Spartacus: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Galambos (Márkus A., a szünetben) – Sigér Á. (Nemes, a szünetben), Paku – Csörgő (Pócsik, a szünetben), Vass P. (Szabó B., a szünetben), Gresó – Zamostny (Novák Cs., 80.). Vezetőedző: Szergej Pacaj

Gól: Pekár (8.), Feczesin (82.)

8. perc: Egy hazai támadás végén Pekár a vendégek tizenhatosának jobb oldali sarkánál átvette a labdát, majd lőtt. A laszti Gresó lábai között Galambos térdén kissé irányt változtatva és Fejér kezéhez is hozzáérve talált utat a kapuba, 1-0

82. perc: A hazai cserék gólja. Hidi M. ugratta ki a jobb oldalon Feczesint, aki 10 méterről, éles szögből rövid sarokba lőtt, Fejér most is hozzáért a labdához, de hárítani nem tudott, 2–0.

Kuttor Attila: – Több lehetőségünk volt, ebből kettőt ki tudtunk használni. A második félidőben nagy erőket mozgósított az ellenfél, de akkor is volt helyzetünk. Mindenki megtette ma amit kértem, nincs hiányérzetem.

Szergej Pacaj: – Korán gólt kaptunk megint, és nem voltunk elég élesek támadásban sem az első félidőben, ezért a szünetben több helyen változtattam. Végig bíztam a csapatban, a második félidőben sokat birtokoltuk a labdát, de kevés helyzetünk volt, így megérdemelten nyert a Vasas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában