Fatum-Nyíregyháza

2021.09.21. 09:45

Tanulságokkal szolgált a tornasiker

Németh Szabolcs a győzelemnek örül, de elmondása szerint valamin azonnal változtatni kell.

MK

Lászlop Alexandra (középen) játékára nem lehetett panasz

Fotó: Pusztai Sándor

Az eredményt tekintve a várakozásoknak megfelelően teljesített a Fatum-Nyíregyháza a második alkalommal megrendezett, pénzdíjas Fatum Property Kupa női röplabda felkészülési tornán, elvégre a hazaiak megnyerték a viadalt. Más kérdés, hogy a bajnokságban és Magyar Kupában is címvédő együttes játéka egyelőre csak egy-egy szett erejéig volt látványos, és kevés olyan játékrészt láthatott a közönség, amelyben igazán hengereltek a kedvenceik.

Látta a hiányosságot

Németh Szabolcs vezetőedző szerint ennek nem feltétlenül taktikai, vagy technikai okai vannak.

– Az utolsó napra értük el talán a legstabilabb teljesítményt, de ezzel még mindig nem vagyok megelégedve, ez még messze van attól, amit játszani szeretnénk a szezonban – mondta el lapunknak a tréner.

A nyíregyháziak az első napon 3:0-ra győzték le a DVTK-t, majd 2:1-re az UTE-t (a csoportmérkőzések háromszettesek voltak), az elődöntőben 3:0-ra nyertek az MTK ellen, majd a fináléban a Szent Benedek Röplabda Akadémiát múlták felül ugyancsak szettveszteség nélkül. Intő jel volt az Újpest ellen elveszített játszma, valamint a balatonfürediek elleni végjáték, mely során a Fatum tízpontos különbségről három egységre engedte zárkózni ellenfelét.

A szakvezetőnek azzal volt problémája, hogy a játszmák sokkal simábban alakulhattak volna, ha minden játékos hozzáállása megfelelő.

– Hasznos volt a felkészülési torna, mert képet kaptam a játékosokról, legyen szó jó dolgokról, és hiányosságokról, amiken azonnal változtatni kell – szögezte le a tréner. – Itt nem feltétlen a röplabdára gondolok, hanem hozzáállásbeli problémára, egy-két játékos nem a maximumot tette bele, hanem fél gőzzel játszott, márpedig ez az én csapatomban nem megengedett.

Minden nap a maximumot

– A maximumot követelem meg, ha a csapat nagyobb része minden nap képes erre, akkor annak az egy-két embernek is így kell teljesítenie, különben nincs helye ebben a csapatban – folytatta. – Nagyot álmodtunk, képesek vagyunk a céljaink elérésére, de ehhez minden nap a maximumot kell nyújtani, így tudunk fejlődni. Mindenkinek lehet rossz napja, mert emberek vagyunk, de ha valaki odaadó, az esetek kilencven százalékában jól játszik.

– Ettől függetlenül nincs nagy baj, mert ebben az időszakban a tavalyi csapattal is megéltük ugyanezt. Az pozitív, hogy megnyertük a tornát, serleget nyerni sosem egyszerű, mert azt csak a nyerő típusok tudják, de én nem hét-nyolc játékosra akarok alapozni, hanem mindannyiukra – tette hozzá Németh Szabolcs.

Van még tehát munka a csapattal október 17-ig, a kaposvári bajnoki rajtig. Addig is lesz miért izgulni, hiszen pénteken kisorsolják a Bajnokok Ligája csoportkörét, amiben egyedüli magyar klubként a Fatum-Nyíregyháza is érdekelt.


Röplabda

A Fatum Property Kupa végeredménye: 1. Fatum-Nyíregyháza, 2. Szent Bendek Röplabda Akadémia, 3. MTK, 4. Újpest, 5. DVTK, 6. VK Bursno (szlovák).

Különdíjasok

A torna legértékesebb játékosa (MVP): Lászlop Alexandra (Nyíregyháza)

A csapatok legjobbjai

Fatum-Nyíregyháza: Tóth Dalma

Szent Bendek RA: Tia Jimerson

MTK: Tatár Gréta

Újpest: Petőváry Panni

DVTK: Godó Panna

Brusno: Sara Dholsova

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában