labdarúgás

2021.09.08. 09:19

Újfehértóról BL-győztes csapatba

Somogyi Márk budapesti gárda tagjaként nyerte meg a minifutball legrangosabb kupasorozatát.

MK

Somogyi Márk Bajnokok Ligája-győztesként tért vissza Újfehértóra

Fotó: KM

Nem akármilyen élményben és sikerben volt része a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Újfehértó játékosának, Somogyi Márknak. A Socca válogatottban is szereplő 26 éves sportoló bekerült a Mad Dogs nevű minifutball-csapatába, és ha már ott volt, játékával Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette a budapesti alakulatot.

Nagy iram, kiélezett meccsek

De kezdjük az alapoktól! A minifutball szabályai megegyeznek az 5+1-es kispályás labdarúgás szabályaival. A 26-szor 46 méteres, műfüves pályán játszott sportágnak van Európa-bajnoksága és Bajnokok Ligája-sorozata is. Utóbbi idei döntőjébe három magyar együttes, a Mad Dogs, a Todor Pet Bau Team Kft, valamint a Szilasi és Barátai elnevezésű csapat kvalifikált. A sorozat döntőjét az olaszországi Riminiben rendezték 18 csapat részvételével.

– Két hete, csütörtökön hívtak fel, hogy egy játékosuk keresztszalag-szakadást szenvedett – beszélt Somogyi Márk arról, hogyan került képbe a címvédő Mad Dogsnál. – Augusztus 31-éig lehetett játékost igazolniuk, éppen belefértem az időbe, három nappal a csapatba kerülésem után már indultam is Olaszországba. Nagyon örültem a lehetőségnek, Fekete Róbert és Bodnár Bence a Soccán csapattársaim, ők szavaztak nekem bizalmat, amivel igyekeztem élni. Ezúton is köszönöm az újfehértói vezetőknek, hogy elengedtek a tornára!

Az együttes gerincét az előző idényben még élvonalban szereplő Ferencváros futsalcsapata adja. Mint Márk mondja, ehhez a játékhoz gyorsabb gondolkodás kell, mint a nagypályás labdarúgáshoz. Intenzívebbek a meccsek, a játékosok két-három percenként cserélődnek. Az elképesztő iram miatt sokkal több gól is születik és kiélezettebbek a mérkőzések, egy apró hiba is sok mindent eldönthet.

A legkevesebbet a Mad Dogs hibázta. A csapat egy bolgár gárda elleni sikerrel (Márk két találattal vette ki részét a győzelemből), illetve egy cseh csapat elleni döntetlennel lépett tovább a csoportból, a nyolcaddöntőben lengyel együttest vert meg, majd legyűrte azt a cseh csapatot, amellyel a csoportban találkozott. Az elődöntőben a bosnyák alakulat sem tudta megállítani a magyarokat, majd a sorozat fináléjában a román AEK Oradea ellen 3–3-as döntetlen született a rendes játékidőben, a büntetőpárbajból aztán a Mad Dogs jött ki jobban.

Leírhatatlan érzés

Elképesztő volt a hangulat és a szervezés, minden játékos profinak érezhette ott magát

– fogalmazott Somogyi Márk. – Napról napra, egyre élesebbek voltak a mérkőzések, a gólok és győzelmek igazi eksztázist okoztak, amit a döntő napján éreztem, azt nem is tudom leírni, át kell élni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában