Fatum-Nyíregyháza

2021.10.13. 09:30

A címvédő alapembere nem érez pluszterhet

A Fatum-Nyíregyháza bolgár játékosa már nem foglalkozik a korábbi sikerekkel, új fejezetet indít.

MK

Ralica Vaszileva motiváltan várja a vasárnap startoló idényt

Fotó: Dodó Ferenc-archív

Vasárnap véget ér a féléves szünet: a Fatum-Nyíregyháza a Kaposvár elleni idegenbeli meccsel megkezdi az idényt. Németh Szabolcs együttese az Extraligában és a Magyar Kupában is címvédő, nem is kérdés, hogy a gárda mindkét sorozatban a csúcson maradna. Ehhez megfelelő felkészülésre volt szükség, ami a csapatot immár harmadik éve erősítő Ralica Vaszileva szerint megvalósult.

Fontos a jó állóképesség

– Nyugodtan mondhatom, hogy remek előszezont teljesítettünk – árulta el lapunknak a bolgár 4-es ütő.

– Úgy érzem, hogy jó munkát végeztünk és a következő szintre lépünk. Az előző idényhez hasonlóan jóval hamarabb megkezdtük a felkészülést, mint az ellenfelek, így sokkal több időnk volt arra, hogy fizikailag megfelelő állapotba kerüljünk. Szükség is lesz a jó kondira, mert a Bajnokok Ligája miatt több meccsünk lesz és sokat fogunk utazni. Ami a csapatot illeti, sok új lány csatlakozott hozzánk a nyáron, de mindannyian profik és jó emberek, fantasztikus csapatszellem alakult ki.

Mint azt a 29 éves röplabdázó említette, a nyíregyháziak a Bajnokok Ligájában is elindulnak. A négycsapatos csoportban már biztosan találkoznak a címvédő olasz Coneglianóval, a lengyel Chemik Police-szal és a selejtezőből kvalifikáló, még nem ismert együttessel. Vaszileva egyáltalán nem teherként tekint a feladatra.

Bízik a szurkolókban

– Napról napra még keményebben dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat. A Bajnokok Ligája-szereplés pluszmotivációt jelent, elvégre ritkán adódik olyan lehetőség, hogy ilyen csapatok ellen méresd meg magad. Bízom benne, hogy jó röplabdával tudjuk megmutatni magunkat – tette hozzá a játékos.

A csapaton itthon is nagy nyomás lesz, elvégre mindenki a bajnokot akarja megverni. – Nem érzem, hogy bármilyen pluszteher lenne rajtunk, hiszen eddig is úgy mentünk ki minden meccsre, hogy azt meg akarjuk nyerni – szögezte le Vaszileva.

– Ebből a szempontból nem változott semmi. Az előző idényben elért sikerek jó alapot adnak, de nem járunk a felhők között. Ami volt, az megvolt, most már új fejezetet kell nyitnunk. Minden csapat tiszta lappal indít, nekünk is újra meg kell írnunk a sztorinkat az elejétől a végéig. Rengeteg mérkőzésünk lesz, de az a legfontosabb, hogy állunk az utolsó meccs utolsó sípszavakor. Készen állunk rá, hogy teljesítsük a kihívásokat. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat, hiszek abban, hogy segíteni fognak minket minden egyes összecsapáson.

Tévés meccsel kezdenek

A Fatum-Nyíregyháza szerdán tartja hagyományos, szezonindító szurkolói ankétját. A program 18 órakor nyilvános edzéssel indul, majd a szakmai stáb beszél a célokról, bemutatja az új játékosokat és természetesen a drukkerek is feltehetik a kérdéseiket.

További hír, hogy a vasárnap itthon maradó szurkolók sem maradnak le kedvenceik első bajnoki meccséről, ugyanis a kaposvári találkozót 18.15-től az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában