Fatum-Nyíregyháza

2021.10.15. 09:04

A jó útra lépve kezdik meg a szezont

A Fatum-Nyíregyháza három fronton érintett, a nagy durranást a ­Bajnokok Ligája jelenti.

ML

Németh Szabolcs és Pintér Andrea is várja már a bajnoki rajtot

Fotó: Pusztai Sándor

A Fatum-Nyíregyháza három fronton is érintett az új szezonban, amivel kapcsolatban Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője lapunknak azt mondta: a célok az előző szezonbelihez hasonlóak, szerinte a tavalyi sikerek megismételhetők. Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetője pedig úgy fogalmazott: mi vagyunk a bajnoki címvédők, és szeretnénk sokáig azok lenni.

Vége a hosszú felkészülési időszaknak, csütörtökön egy férfimeccsel megkezdődött a bajnoki sorozat a röplabda Extraligában. A Fatum-Nyíregyháza női együttese az új szezonban három fronton is érintett. A bajnokságban vasárnap Kaposváron kezd. Szintén címvédőként szerepel a Magyar Kupában, a nagy durranást a Bajnokok Ligája csoportköre jelenti. A legrangosabb európai porondon a tavalyi győztes olasz Carraro Imoco Conegliano, a lengyel Grupa Azoty Chemik Police és egy selejtezőből felkerült csapat lesz a mieink ellenfele.

Rajtra készen állnak

– A célok az előző szezonbelihez hasonlóak, én azt látom a csapat mentalitásában, hogy ez elérhető. Úgy gondolom, hogy a tavasz lesz majd a mérvadó, akkorra várom a csúcsformát. Kell még idő, kellenek meccsek, de szerintem a tizenkét hetes felkészülési időszak elegendő volt. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, nagyon örülök, hogy a világ legjobb klubcsapata, az olasz Conegliano is pályára lép majd a Continental Arénában. Bízom benne, hogy meg tudjuk majd akadályozni a könnyű győzelmüket és szettet, vagy szetteket veszünk el tőlük – mondta érdeklődésünkre Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

– Örömteli, hogy már július közepén elkezdhettük a munkát, hiszem és vallom, hogy kell ennyi felkészülés ahhoz, hogy legyen egy megbízható, stabil alapjátékunk – vette át a szót Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

– Rajtra készen állunk, mert megvan egy olyan alap­struktúra, amire még fogunk tudni építeni. Nyolc mérkőzést játszottunk a felkészülés során, ezek valamint a baj­noki és kupameccsek, a Bl-szereplések is azt fogják szolgálni, hogy még stabilabb legyen a játékunk, minél jobban elsajátítsuk azokat, amik most még nem hajszálpontosak. Nagyon szépen dolgoznak a lányok, nagyon jó az alapjáték, így bizakodó vagyok.

A stabil alapjáték fontossága

– Az előző szezonbelihez képest másabb lesz a játékunk, hiszen mindig kell újítani, ráadásul új játékosaink is vannak. Mi vagyunk a bajnoki címvédők, szeretnénk is sokáig azok lenni. Ezért mindig kettőzött erővel kell készülnünk.

– Muszáj nekünk is változtatni, mert például a tavalyi segítőm elment egy másik csapathoz, pont ellenük kezdjük a bajnokságot, így egy kicsit az ő fejével is kell gondolkodni. A megnyert két tornával bizonyítottuk, hogy ráléptünk arra az útra, amin tovább kell haladnunk.

– Amikor azt mondom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra, arra is gondolok, hogy megtaláltuk az új igazolások posztját. Hat játékost kellett beépíteni a szerkezetbe, úgy gondolom, hogy sikerült mind kémiailag – mert ­egységet ­alkotnak –, mind szerkezetileg. A csapat kialakításánál az volt a fontos, hogy ne csak hat játékosunk legyen, akik végigdarálják a bajnokságot, mert azt nem lehet. Mi ­tizenkét-tizennégy játékosra alapozzuk a három versenysorozatot, a bajnokságot, a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját.

Tisztességesen felkészülnek

– Ami a Bajnokok Ligáját illeti, úgy gondolom, az nem ajándék, mert mi azért megdolgoztunk az előző szezonban. Az, hogy a magyar bajnok a Bl-ben indulhat az egy sportdiplomáciai siker, ám a bajnoki címet el kellett érni. Tisztességesen fel fogunk készülni a sorozatra, és a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Tanulni akarunk a mérkőzésekből. A realitások talaján maradva tudjuk, hogy újoncként nem mi leszünk az esélyesek a mérkőzéseken, de szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. – így Németh Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában