Kisvárda Master Good

2021.10.26. 09:25

A nagyobb kihívást is jól teljesítették

A Várdának kényszerből változtatnia kellett a csapaton, így is volt esélye a győzelemre.

MK

Jaroslav Navrátil (j) szerezte a Kisvárda egyenlítő találatát

Fotó: Árvai Károly

Mint azt hétfői lapszámunkban megírtuk, a Kisvárda Master Good az előzmények tükrében igazán értékes pontot szerzett Pakson. A szabolcsi gárda eleve két nappal kevesebbet pihenhetett és készülhetett, mint a tolnai együttes, ehhez hozzátehetjük, hogy a mérkőzés közvetlen előzménye sem a listavezetőt segítette.

A várdaiaktól többen kiestek koronavírus-fertőzés (vagy kétes eredményű teszt) miatt, így változtatni kellett az útvonalon, Budapesten további tesztelésre volt szükség. A Kisvárda így sem hátrált meg, remek meccset játszott a bajnokság legeredményesebb csapata ellen, és úgy végzett 2–2-re, hogy további gólszerzési lehetősége, többek között egy kapufája is volt.

A forduló legjobb meccse

– Taktikailag nagy kihívás volt a mérkőzés – válaszolt Joao Janeiro vezetőedző arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz a találkozó. – Három pozícióban kellett változtatnunk, ami a futballban elég soknak számít. Ráadásul a Paks ellen egyébként sem könnyű, mert nagyon direkt futballt játszik, a kapustól vagy a középhátvédektől azonnal a támadókhoz juttatja a labdát. Vállaltuk a kockázatot, mi is győzelemre játszottunk, ugyanakkor nagyon szervezettek voltunk.

– Az első húsz perc alapján három nullára is nyerhettünk volna, majd a félidő végére lehetett volna három hármas döntetlen, vagy akár több góllal is vezethetett volna a Paks – tette hozzá. – A második félidőben szerintem jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Minden meccset láttam ezen a héten, ez volt a forduló legjobb meccse. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert mindent megtettek a jó eredmény érdekében, és jól teljesítettek.

A kupában folytatják

A Kisvárda ugyan három mérkőzés óta nyeretlen, az előző két döntetlen bravúrnak tekinthető, és ne felejtsük el megemlíteni, hogy továbbra is vezeti a tabellát.

A csapatnál ez a hét sem a pihenésről szól, szerdán az MTK elleni kupaforduló, vasárnap a ZTE elleni bajnoki következik – ezúttal mindkettő hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában