NB I.

2021.10.22. 19:56

Az előzmények miatt értékes pont

Az első félidőben a paksiak, a hajrában a kisvárdiak puskázták el a lehetőségeket.

Paks 20211022 Labdarœg‡s NBI Paks-Kisv‡rda Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Fotó: Árvai Károly

Végül volt meccs! Pénteken reggel derült ki, hogy nem marad el pénteken este a Kisvárda Master Good paksi vendégjátéka. Az éllovas szabolcsiaknál a heti kötelező koronavírus-tesztelés pozitív és kétes eredményeket mutatott néhány játékosnál. A protokoll szerint valamennyi játékost tesztelni kellett csütörtökön este a fővárosban. Másnap érkezett meg a jó hír, a második körben tesztelt valamennyi játékos negatív eredményt produkált. Így is voltak hiányzók, mert az előzetesen pozitív, vagy kétes eredményt produkáló focisták nem utaztak, rájuk újabb tesztelés vár.

Ilyen bizonytalanság után kezdődött a meccs, amelyen Bognár György három helyen változtatott a Gyirmóton veresége szenvedett csapati. Az előzmények ellenére optimista Joao Janeiro két helyen változtatott az Ujpest ellen döntetlent játszó kezdőn.

Néhány perc telt el, amikor Jasir Hasani meghálálta a bizalmat és egy szép lövéssel vezetéshez juttatta a várdaiakat. Nem sokkal később növelhette volna előnyét a vendégcsapat, Assani pedig gólpasszt adhatott volna. Jasmin Mesanovics remek labdával ugratta ki Jaroslav Navrátilt aki elől a kapujából kifutó Nagy Gergely mentett, a labda Hassani elé került aki lőni akart, kisérletét blokkolták, a visszapattanót az üresen álló Navrátilhez passzolhatta volna, ám ő újra lőtt a labda pedig mellé ment. Az első negyedóra végén Mesanovics perdítése Ötvös elé került, aki tizenkét méterről nagy helyzetben mellé passzol.

Aztán jött a VAR, mert a kisvárdai tizenhatoson belül a labdát elrúgó Medgyest lábát eltalálta Navrátil. A játékvezető tévézett majd sárgát villantott és a büntetőpontra mutatott. Ádám Martin a bal sarokba lőtt. És jött az újabb kanál feketeleves. Egy hazai akció végén Bognár István élt a lehetőséggel, ezzel fordítottak az atomvárosiak. A vezetés birtokában az ő akartuk érvényesült, majd Assani ismét a kapuba talált. Sajnos nem volt gól, mert a VAR-visszanézés után lest ítélt a játékvezető. Igaz a kamera nem volt egy vonalban a szituációval.

Alig később Dombó két bravúrt mutatott be, amikor előbb hárította Ádám közeli fejesét majd Bognár lövését. Majd jött egy újabb hazai helyzet, ám Ádám öt méterről Dombó kezeibe fejelt. A mozgalmas első játékrész utolsó helyzetét nem Assani szabadrúgása jelentette, amit hárított Nagy, hanem a három perces ráadásban Sajbán Máté öt méteres mellé passzolása. Óriási lehetőség volt.

Szünetben egyik öltözőben sem döntöttek váltásról. A folytatás első helyzetét Ádám fejes jelentette, amit védett Dombó. Alig később Assani közelről lőtt, ám hiába találta volna el közelről Kinyik Ákos helyett a kaput valóban a lesről induló Ötvöstől kapta a labdát. Próbálkoztak a vendégek nem sokkal később Ötvös lövését kellett védenie Nagynak.

Egy órányi játék után a hazaiaknál két, a mieinknél egy csere volt. A kisvárdai kispadon zömében olyan játékosok ültek, akik leginkább az NB III-es csapatban játszottak többet. Hiányzott többek között a sérült Claudiu Bumba, Lucas, Leoni. Kissé váratlanul, de jött az egyenlítés aminek gólpasszát a nemrég beállt Nagy Mihály Krisztián adott Navrátilnak.

A hazaiak nyilván elégedetlenek voltak a döntetlennel, mert az utolsó húsz perce ismét két játékossal,, köztük Böde Dániellel frissítettek. Böde majdnem úgy tette minta a másik oldalon Nagy, ám passzát Ádám nagy helyzetben gyatrán rúgta kapura. A hajrá kezdetén egy újabb csere lehetett volna főszeplő, ám Lázár Zlicsics 20 méteres bombája a kapufán csattant. És még nem volt vége, mert Navrátil meccslabdát hibázott, hiszen egy nagy helyzetben 12 méterről a kapusba lőtt.

Az első félidő a hazaiaké volt a hajrában a kisvárdaiak dönthették volna el a meccset, az összkép alapján nem igazságtalan a döntetlen. Érdekes, hogy Berke Balázs a hazaiknak két, a vendégeknek nyolc sárgát osztott ki, ami kissé túlzó.

Labdarúgás: NB I. 10. forduló

Paks-Kisvárda Master Good 2-2 (2-1)

Paks, 1000 néző, v.: Berke.

Paksi FC: Nagy G. – Kinyik, Szélpál (Tamás O., 74.), Medgyes – Lenzsér (Nagy R., 84.), Papp (Böde, 74.), Bognár, Kesztyűs (Windecker, 63.), Szabó J. (Kulcsár D., 63.) – Sajbán, Ádám. Vezetőedző: Bognár György.

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Prenga, Csirkovic, Hej – Szimovics (Zlicsics, 78.), Karabeljov – Navratil, Ötvös, Asani (Czérna, 82.) – Mesanovics (Nagy M., 63.).

Gól: Ádám (20.), Bognár (22.), illetve Asani (4.), Navratil (65.)

4. perc: Hassani végzett el szögletet jobbról, majd befelé húzott és az Ötvöstől kapott labdát 14 méterről parádésan tekerte a jobb felső sarokba. 0-1.

20. perc: A videózás után megítélt tizenegyest Ádám a jobbra vetődő Dombó mellett a bal sarokba lőtt, 1-1.

22. perc. Sajben remek passzal ugratta ki a balösszekötő helyén Bognárt, aki tizennégy méterről lőtt a kapuba, 2-1.

65. perc: Nagy ívelt balról a kapu elé, Navrátil pedig 6 méterről a bal sarokba fejelt, 2-2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában