NB I

2021.10.29. 07:50

Az önbizalmának is jót tett az MTK elleni siker

Driton Camaj két góllal és egy gólpasszal hálálta meg, hogy kezdőként játszhatott a szerdai kupamérkőzésen.

MK

Kisvárda 20210417 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés Kisvárda FTC Foto Nemzeti Sport - Micheller Szilvia A képen: Henry Wingo , Driton Camaj

Fotó: Micheller Szilvia

A bajnokságban három meccse nyeretlen, ám két mérkőzés óta veretlen és továbbra is listavezető Kisvárda Master Good szerdán egy élvezetes találkozón talált vissza a győztes útra. Persze leginkább a hazai közönség, mintsem a Várkerti Stadionba ellátogató maroknyi MTK-drukker élvezhette a Magyar Kupa-mérkőzést.

Jó ritmusban futballoztak

A szabolcsiak az első perctől kezdve uralták a párharcot, a szünetre jó játékkal kerültek 3–0-s előnybe, a fordulás után gyorsan megszerezték a negyedik góljukat is, majd egy szépítő találat után még tovább zárkózhattak volna a fővárosiak, ám Artem Odincov tizenegyest védett. Hozzá kell tenni, a Várda győzelme úgy sem forgott volna veszélyben, ha az MTK értékesíti a büntetőt, ugyanis két védelmi megingástól eltekintve kontrollálta a meccset, így magabiztosan és megérdemelten jutott a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

– Az volt a tervünk a mérkőzésre, hogy jó ritmusban futballozzunk és igyekezzük minél hamarabb eldönteni a lényegi kérdéseket – mondta el lapunknak Driton Camaj, aki egyike volt azon futballistáknak, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban, ám szerdán kezdőként bizonyíthattak. – Szerencsére jól kezdtünk és már az első félidőben látványos gólokat szereztünk, ami megkönnyítette a folytatást. Azt nem gondoltuk, hogy ilyen nagy különbséggel győzünk, hiszen az MTK jó csapat, bármilyen felállásban is lép pályára, erős gárdát alkot.

Nem véletlenül a monte­negrói játékost kértük meg arra, hogy értékelje a mérkőzést, ugyanis a 24 éves futballista az eddigi legjobb mérkőzését játszotta kisvárdai színekben. Camaj az első félidőben szinte minden labdaérintésével veszélyt teremtett. Látványos tekeréssel nyitotta meg a gólcsapot, majd jegyzett egy szerencsésebb találatot is, a játékrész vége előtt pedig mesteri passzal szöktette Jasir Asanit, aki ki is használta a ziccert.

– Egyetértek, én is úgy érzem, hogy ez volt az eddigi legjobb kisvárdai meccsem – reagált a felvezetésre a játékos, majd kérésünkre az említett három jelenetről is beszélt.

A gólpasszának is örül

– Az első találat nagyon szép volt, fantasztikus érzés volt gólt lőni, ilyen megoldásokra és meccsekre van szükségem, hogy meglegyen az önbizalmam. A gólt érő, vagy azt előkészítő megmozdulásaimból az elsőt mondanám a legszebbnek, de a gólpassznak is nagyon örültem, boldog vagyok, hogy Asani az én átadásomból szerezte a gólját. Mindezeknél fontosabb azonban, hogy győzött a csapat, reméljük, hogy a továbbiakban is hasonlóan teljesítünk – tette hozzá.

A Kisvárda később kap nyolcaddöntős ellenfelet. Ami biztos, hogy a bajnokságban vasárnap, a Zalaegerszeg ellen jön a folytatás, újra hazai pályán.

Borítókép: Driton Camaj remekül teljesített, de a győzelemnek örül a leginkább | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában