megyei I.

2021.10.21. 09:27

Első hazai győzelmére hajt a Szalka – Edzői várakozások

Jó formában lévő csapatok találkoznak vasárnap Nagyecseden.

BB

A zöld mezes Nyírbátor a Spartacus II.-t fogadja, míg a piros nadrágos Tarpa Mátészalkán játszik

Fotó: Dodó Ferenc

A hétvégén a 11. fordulóval folytatódik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság, pénteken egy mérkőzést rendeznek, a többi összecsapást pedig vasárnap tartják meg.

Naményi esélyek

A Nyíregyháza Spartacus II. Nyírbátorba látogat, a hazaiak eddig főleg saját pályájukon gyűjtögették a pontokat, ez azonban ezúttal nehézkesnek ígérkezik az éllovassal szemben. Érdekes csatát hozhat a Gyulaháza újfehértói vendégjátéka, hiszen Piskóti Zsolt legénysége acélos teljesítményre képes hazai környezetben, Bardi Gábor csapata viszont idegenben nyújtott eddig meggyőzőbb produkciót.

A Vásárosnamény esélyesként fogadja a Kemecsét, figyelmeztető jel lehet azonban számukra, hogy vendégeik az utolsó három mérkőzésükből kettőt is megnyertek. Az előző szezonban egy Mátészalka–Tarpa meccs egyértelmű esélyese a vendégalakulat volt, a jelenlegi helyzetben azonban a hazaiak a favoritok. Két jó formában lévő csapat találkozik Nagyecseden, Homann Richárd gárdája gyászos kezdés után öt meccset veretlenül, míg a vendég Ibrány utóbbi három mérkőzését hibátlanul hozta le.

A Nagyhalász továbbra sem találja önmagát, Borza László legénysége nyolc veresége mellett csupán két győzelmet számlál. Soros ellenfelük, a Balkány viszont négy találkozó óta veretlen, ezért nagyon össze kell szedniük magukat, ha pontot, vagy pontokat akarnak szerezni. Múlt hétvégén egy rendes játékidőn túli büntetővel kiénekelték a sajtot az újfehértóiak a Csenger szájából.

Meggyesen a Mándok

Ettől függetlenül Barcsay István csapata továbbra is biztosan őrzi pozícióját a dobogón. Vasárnap ahhoz a Nyírgyulajhoz utaznak, amely utóbbi két mérkőzésén vereséget szenvedett, így fokozottan fűti őket a javítás vágya. A Nyírmeggyes az osztályban eddig csupán hétszer vette be ellenfelei hálóját, amely magyarázatot is ad jelenlegi helyezésükre, a hét utolsó napján alaposan össze kell magukat szedniük, ha fel akarják venni a kesztyűt a dobogó harmadik fokán tanyázó Mándokkal.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 11. forduló, edzői várakozások (kezdés: 14, ifi: 12)

Péntek

Nyírbátor (11.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Tudom, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de hazai pályán mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a bajnokesélyes dolgát.

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: – Nem számítunk könnyű mérkőzésre, mert a Nyírbátor egy fiatal, harcos csapat, amelynek vannak figyelemre méltó eredményei.

Tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, azon dolgozunk, hogy ez minél később következzen be.

Vasárnap

Újfehértó (8.)–Gyulaháza (13.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az elmúlt két fordulóban igaz, hogy veretlenek maradtunk, de sajnos a legutóbb még szeptemberben örülhettünk győztes meccs

után. A héten is úgy készülünk, hogy hazai pályán itthon tartsuk a három pontot, de a Gyulaháza elleni meccsen sem lesz egyszerű dolgunk.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Igazán nem tudom már, hogy mire képes a csapatom, mert három mérkőzésen bemutatták, hogy tudnak fegyelmezetten és jól futballozni, a többin pedig pont az ellenkezőjét. Bízom benne, hogy vasárnap a jobbik énünket vesszük elő és ponttal térünk haza Újfehértóról.

Vásárosnamény (5.)–Kemecse (12.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Ha a szerdai összetartás jól sikerül, akkor talán a meccs is! Szeretnénk itthon tartani a három pontot, de a Kemecse már idegenben is okozott meglepetést. Az utóbbi időben elégedett voltam a hozzáállással is, aztán nincs más hátra mint előre.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Extra pontra, pontokra vágyunk, ennek érdekében

mindent meg is teszünk, de ha nem sikerül, az sem baj.

Mátészalka (4.)–Tarpa (16.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – A kupameccsen a Tarpa már megmutatta, hogy többre hivatott jelenlegi pozíciójánál és eddig szerzett pontszámánál. Nagyon összeszedettnek és koncentráltnak kell lennünk ahhoz, hogy végre megszerezzük első hazai győzelmünket.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Előbb utóbb minden sorozat megszakad, remélem, hogy végre a mi negatív szériánk is véget ér a hétvégén.

Nagyecsed (10.)–Ibrány (6.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Egy jó passzban lévő csapat érkezik hozzánk, de hazai pályán mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Ezzel a meccsel kapcsolatban az az igazság, hogy nem nyerni járunk Ecsedre, de nagyon bízunk benne, hogy ez a rossz széria egyszer

megszakad. Ha pontot, vagy pontokat akarunk elhozni, akkor végig nagyon fegyelmezetten és szervezetten kell játszanunk.

Nagyhalász (14.)–Balkány (9.)

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Tudom, hogy a Balkány jó formában van, de nekünk hazai pályán pontokat kell szereznünk ellenük.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A védekezésünk múlt hétvégén nagyon rendben volt, a támadások befejezésénél azonban van még javítanivalónk. Ha utóbbin tudunk változtatni, akkor van esélyünk a pont, vagy a pontok megszerzésére.

Nyírgyulaj (7.)–Csenger (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt években nem sokszor kellett azt nyilatkoznom, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, most viszont ezt kell tennem. Nem

fogjuk azonban feladni, sem a csapat, sem én.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk Nyírgyulajban jó eredményt elérni és az élmezőnyben maradni. Bízom benne, hogy ismét fel tudnak nőni a feladathoz.

Nyírmeggyes (15.)–Mándok (3.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnos a héten sérülések és betegségek nehezítették a felkészülésünket. Ettől függetlenül mindent megteszünk annak érdekében, hogy

hétvégén meglepetést okozzunk és újra pontot tudjunk szerezni.

Lakatos István, a Mándok edzője: – Sokba került a szalkai egy pont, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában