Szpari

2021.10.26. 09:17

Ez bizony magabiztos győzelem volt

Feczkó Tamás sikerrel debütált, már a bemelegítésnél látszott a motiváltság.

ML

Ilyen volt a hangulat a győzelem után az öltözőben

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Mi a közös a Hübner Nyíregyháza BS-ben és a Nyíregyháza Spartacusban? Például az, hogy vasárnap mindkét csapat megnyerte a maga meccsét, mindkét gárdát helyi szakember edzi, és mindkét trénernek ez volt az első győzelme hazai pályán vezetőedzőként, aktuális csapatuk élén.

A Cápák a Körmendet verték meg az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, míg a Szpari a Szolnokot múlta felül a labdarúgó NB II.-ben. Érthetően mindkét tréner, azaz Pethő Ákos és Feczkó Tamás is elégedetten értékelt.

Ez bizony többeknek is sokáig emlékezetes meccs lesz! Amúgy semmi különleges nem volt benne, a Nyíregyháza Spartacus megérdemelten és biztosan nyert a Szolnok ellen a vasárnapi NB II.-es bajnokin. Igen ám, de például Gresó Mátyásnak ekkor volt a huszonötödik szülinapja, amit góllal is megünnepelhetett volna, de csak gólpasszig jutott.

Igazi csapatként fociztak

A legemlékezetesebb bizonyára Feczkó Tamásnak marad, hiszen a Szpari vezetőedzőjeként azon a pályán mutatkozott be, ahol korábbi csapatával, a Balmazújvárossal feljutott az élvonalba. Ráadásul a szolnokiaknál az a Csábi József volt az edző, akivel Feczkó korábban Nyíregyházán az élvonalban dolgozott együtt.

– A csapat nagyon jó reagálta le, hogy Jánvári Gabi reggelre belázasodott, és megfelelően tudtuk őt pótolni – kezdte a beszélgetést Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus új vezetőedzője.

Miként a mérkőzés után is mondtam, igazi csapatként játszottak a fiúk.

– Már a bemelegítésnél látszott, hogy nagyon motiváltan és sikerre éhesen jött a csapat a mérkőzésre.

– Az első félidőben is azokat a taktikai elemeket valósítottuk meg, mint a másodikban – folytatta Feczkó Tamás. – A szünetben néhány dologra felhívtuk a figyelmet, pontosítottunk. Nagyon sokszor tudtunk a jól szervezett Szolnok védelmi vonala mögé kerülni, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Nem csak én, a játékosok is úgy érezték, hogy magabiztos győzelmet arattunk. Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, és ezt is teljesítettük.

– Mindenképpen pozitívum, hogy a tizenhét esztendős Nagy Gergő is pályára lépett. Az elmúlt héten már nálunk edzett, és olyan magabiztos volt, hogy megér­demelte a bemutatkozást. Nem ajándékba kapta, megdolgozott érte – így Feczkó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában