Szpari

2021.10.21. 09:12

Feczkó Tamás: Sokan kérdezik, mire alkalmas ez a keret

Feczkó Tamás régóta várt a lehetőségre, hogy a Spartacus vezetőedzője legyen.

MK

Feczkó Tamás

Fotó: archív: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Szerdán hivatalossá vált, ami érett már egy ideje, és az elmúlt napokban egyre többen rebesgették: Feczkó Tamás lett a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Mint ismert, a klub kedden szerződést bontott többek között a csapatot eddig irányító Szergej Pacajjal is. Az új tréner érkezését sajtótájékoztatón jelentette be az egyesület. Dr. Róka Géza társügyvezető és Dankó Gergő klubigazgató is hangsúlyozta, a vezetőség érzése szerint vérfrissítésre volt szükség az öt bajnoki óta nyeretlen, 6. helyen álló együttesnél, az új vezetőedző kinevezésénél pedig fontos volt, hogy a szakember nyíregyházi kötődésű legyen.

– Egy ideig kiválóan ment a csapatnak, aztán jött öt forduló, mely alatt három pontot szereztünk – fogalmazott dr. Róka Géza. – A helyzetünk nem elkeserítő, de a látottak azt mondatták velünk, hogy változásra van szükség. Különösen a Kecskemét elleni első félidő tudatosította bennünk, hogy lépnünk kell, mert most még ott vagyunk az élmezőnyben, de ha fordulóról fordulóra nem jön az eredmény, akkor leszakadunk.

Kétszer már megcsinálta

Feczkó Tamás jól ismert a nyíregyházi labdarúgásban, hiszen helyi születésű, szakemberként hosszú éveket töltött el a klub utánpótlásában, és 2014-ben Csábi József munkáját segítette a felnőttegyüttesnél. A 44 éves tréner az utóbbi időben a Balmazújváros, az MTK és a Diósgyőr vezetőedzője volt – előbbi kettővel kiharcolta az NB II.-ben a feljutást.

– Hat és fél évvel ezelőtt nagyon korrekt volt Révész Bálint, amikor élő szerződésem ellenére elengedett Balmazújvárosba, hogy elkezdjem járni az utamat, most pedig nagy örömmel fogadtam, hogy visszahívott – mondta el Feczkó Tamás.

Az elmúlt években többször felvetődött, hogy közösen dolgozzunk, most jött el ez a pillanat, amire régóta vártam.

– Hazatértem, hiszen itt születtem, majd óvodásként a tömött lelátókon szurkoltam Czeczeli Karcsi bácsiéknak.

Lokálpatrióta szakmai stáb

– Sokan kérdezik, mire alkalmas ez a keret – folytatta. – Szerintem a tabella első harmadában kell végeznünk, ezen belül van álomkategória, és van a realitás. Reális célokat kell kitűzni, viszont álmok nélkül nincs labdarúgás. Az álmokat két helyen már sikerült megvalósítani, és tisztában vagyunk azzal, mi a Szpari-szurkolók álma.

Feczkó Tamás szerződése 2023 nyaráig szól, és egy év opciót is tartalmaz. A tréner a szakmai stáb összetételéről elmondta, hogy három olyan szakember segíti majd a munkáját, akik korábban az NB I.-ben viselték a Szpari csapatkapitányi karszalagját, de neveket még nem árult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában